Zpracovávám
6 nejlepších českých krimi seriálů na Voyo

Deštivé podzimní dny jsou obdobím, kdy dobrá detektivka přijde vhod - ať už v knižní, filmové nebo seriálové podobě. V Česku jde bezpochyby o jeden z nejoblíbenějších žánrů vůbec. Není divu, že se na obrazovkách s detektivkami v posledních letech doslova roztrhl pytel. Jak se ale v této záplavě titulů orientovat? A jaké české počiny se řadí mezi nejzdařilejší? Připravili jsme seznam 6 nejlepších českých detektivních sérií, na které se můžete podívat na Voyo.

Obsah článku
  1. Metoda Markovič: Hojer
  2. #Martyisdead (2019)
  3. Guru (2022)
  4. Případ Roubal (2021)
  5. Expozitura (2009)
  6. Kriminálka Anděl (2008-2023)

1) Metoda Markovič: Hojer

Hodnocení na ČSFD: 87%

V momentálně nejpopulárnějším krimi seriálu současnosti se můžete těšit na případy jednoho z nejslavnějších českých kriminalistů všech dob - Jiřího Markoviče. V čele svého 1. oddělení pochytal desítky těch nejhorších vrahů. Jedním z nich je nechvalně proslulý sadista Hojer, který zavraždil minimálně pět žen. A právě jeho případ posloužil jako předloha seriálu, který se už nyní může pochlubit vítězstvím na mezinárodním festivalu Serial Killer. V hlavní roli se představí herec Petr Lněnička.

2) #Martyisdead (2019)

Hodnocení na ČSFD: 80%

Seriál Martyisdead obdržel jako první český počin v historii cenu Emmy, která je přirovnávána k televizním Oscarům. Snímek zabývající se tématem kyberšikany uspěl v kategorii krátká televizní série.

Svižnému ději napomáhají krátké patnáctiminutové epizody a zdařilé retrospektivní prostřihy do Martyho minulosti, které postupně odhalují děsivé okolnosti chlapcovi smrti. Seriál nabízí aktuální téma, dobré herecké výkony i nosnou detektivní zápletku, která vám nedá spát, dokud seriál nedokoukáte do konce.

Koupit Voyo kupon

3) Guru (2022)

Hodnocení na ČSFD: 64%

Seriál Guru je druhým počinem projektu Voyo Originál. Ten se na televizní obrazovky snaží převádět neotřelé náměty v co možná nejlepším řemeslném zpracování. Někdy se to povede lépe (Seriál Iveta, Jitřní záře), jindy je výsledek rozpačitý (Vědma, Národní házená), Guru ale rozhodně patří mezi zdařilé projekty.

Příběh sleduje dívku Alici, která na policii oznámí znásilnění. Příběh je inspirován skutečným případem, za nímž stojí Jaroslav Dobeš neboli guru Jára, který se v letech 2004–2007 dopustil několika znásilnění, která obhajoval právě jako terapii.

 

4) Případ Roubal (2021)

Hodnocení na ČSFD: 50%

Napínavá detektivní minisérie byla inspirována skutečným případem sériového vraha Ivana Roubala. Ten v 90. letech šokoval českou veřejnost svou brutalitou i chladnokrevnou promyšleností. V hlavní roli exceluje herec Hynek Čermák.

 

5) Expozitura (2009)

Hodnocení na ČSFD: 62%

Seriál Expozitura byl v době uvedení nejdražším domácím TV projektem, čemuž odpovídají především akční scény, kterých je tu požehnaně.

O něco horší je to se scénářem, který nepůsobí vždy zrovna uvěřitelně. I tak jde ale v rámci žánru o nadprůměrný seriál, který se stylem vyprávění i  "západním" provedením nejvíce podobá dalšímu projektu od Voyo: Kriminálce Anděl.

 

6) Kriminálka Anděl (2008-2023)

Hodnocení na ČSFD: 50%

V době vzniku byla Kriminálka anděl zjevením, které předznamenalo dlouhou éru podobně laděných detektivek. Dnes už sice ničím zvlášť nepřekvapí, pořád si ale drží slušné řemeslo.

Seriál zdobí svižné střihy, dynamická kamera i zrychlené záběry připomínajcí zahraniční vzory jako je Kriminálka Miami, Kriminálka Las Vegas apod. I když novější série už nedosahují kvalit té první, pořád jde o zábavný počin.

 

Mrkněte také na 5 nejlepších hororů na Voyo v zimě 2023.

TOP 6 detektivních seriálů na Voyo 2023

  1. Metoda Markovič: Hojer (2024)
  2. #Martyisdead (2019)
  3. Guru (2022)
  4. Případ Roubal (2021)
  5. Expozitura (2009)
  6. Kriminálka Anděl (2008-2023)

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.