Zpracovávám
8 nejlepších hororů na Voyo na podzim 2023

Rána začínají být studené, slunce je bezpečně ukryté za ocelově šedou oblohou a lidé působí tak nějak unaveněji a mrzutěji než v jiných obdobích roku. Aby si naši předkové zkrátili dlouhé zimní večery, vyprávěli si ve svých chalupách strašidelné příběhy a lidové pověsti ze svého okolí. Dneska si místo toho pustíme horor v televizi. Nechte se inspirovat těmi nejzdařilejšími duchařskými snímky dostupnými na Voyo.

Obsah článku
  1. Děsivé dědictví (2018)
  2. Noční můry z temnot (2019)
  3. Démon zatracení (2019)
  4. Mořská horečka (2019)
  5. Nebojte se tmy (2010)
  6. Halloweenský lov - Haunt (2019)
  7. Winchester: Sídlo démonů (2018)
  8. Barva z vesmíru (2019)

1) Děsivé dědictví (2018)

Hodnocení na ČSFD: 67%

Pokud máte rádi atmosférické horory, které raději než na laciné lekačky sází na propracovanou psychologiihutnou atmosféru, Děsivé dědictví vás určitě nezklame. Debutující režisér Ari Aster vytvořil vskutku děsuplný a silný příběh, který si pohrává s tématem rodinné tragédie, která se postupně dostává na povrch a ovlivňuje osudy všech přítomných.

Výborný scénář doplňují skvělí herci, kteří film povyšují na jeden z nejlepších hororových počinů posledních let.

Koupit Voyo kupon

Hlavní hrdina hororu Děsivé tajemství na Voyo


2) Noční můry z temnot (2019)

Hodnocení na ČSFD: 58%

V ospalém americkém městečku uprostřed kukuřičných polí se parta teenagerů potýká s běžnými problémy dospívání. V revolučním roce 1968 panuje atmosféra odboje proti vietnamské válce a blížících se prezidentských voleb. To je ale to poslední, co by naše hrdiny zajímalo. Nechtěně totiž probudí tisíciletou čarodějnici, která má s obyvateli nevyřízené účty…

Na filmu se podílel také proslavený režisér Guillermo del Toro (Faunův labyrint, HP a vězeň z Azkabanu), který snímku dodal na hororově pohádkové atmosféře.

Noční můry z temnot - hlavní hrdina a monstrum z filmu.

3) Démon zatracení (2019)

Hodnocení na ČSFD: 54%

Další snímek těžící z nejklasičtější doby hororů, tedy z 80. let. I v tomto případě je hlavním hrdinou sedmnáctiletý Ben, který se nastěhuje do přístavního města a snaží se zapomenout na nedávný rozchod svých rodičů a najít si nové kamarády. To by mu ale nesměl jeho soused zmizet přímo před očima. A celé město předstírat, že se vůbec nic nestalo.

Mezi klady filmu patří rozhodně zdařilá retro atmosféra a pěkně postaru provedené efekty, díky kterým působí vizuální stránka příjemně starosvětsky a autenticky.Škoda jen samotného způsobu vyprávění, které vám toho možná prozradí příliš mnoho a příliš brzy.

Monstrum z filmu Démon zatracení na Voyo.

4) Mořská horečka (2019)

Hodnocení na ČSFD: 51%

Mořská horečka vyniká oproti klasickým hororům originálním prostředím a postavami, které nejsou pro tento žánr zcela typické. Studentka biologie se vydá na průzkumnou výpravu na širý oceán s posádkou, ve které nepanuje zrovna nejpříjemnější atmosféra.

A není divu, protože pod hladinou sídlí neznámé podmořské monstrum, které mezi posádku rozšíří smrtelnou infekci. Nikdo si nemůže být jistý, zda je nakažený a zda volit mezi vlastní záchranou a riskem přenést infekci na pevninu, a tím ohrozit smrtelnou pandemií celý svět.

Hororový snímek Mořská horečka na Voyo - hlavní hrdinka.

5) Nebojte se tmy (2010)

Hodnocení na ČSFD: 53%

V americkém snímku Nebojte se tmy se žádného experimentování nedočkáte, naopak jde o klasický příběh, kdy se manželský pár s malým dítětem nastěhuje do starého opuštěného domu kdesi v zapadákově a doufá, že je nepotká stejný osud jako tucet podobných hororových hrdinů. A samozřejmě že potká...

Ve sklepení totiž bydlí prastaré zlo, které přesně na někoho takového čekalo. I když příběh ničím nepřekvapí, přesto má alespoň vizuálně co nabídnout.

Hlavní hrdinka hororu Nebojte se tmy na Voyo

6) Halloweenský lov - Haunt (2019)

Hodnocení na ČSFD: 63%

Americký snímek Halloweenský lov je klasickým slasherem, ve kterém se parta maskovaných vrahů schová ve strašidelném domě, aby zde přivítali nic netušící teenagery, co jdou zrovna z Halloweenu. Ve svém žánru je film jednoznačně nadprůměrným dílem, který sice nepřichází s ničím výjimečně originálním, všechno ale dělá dobře. Autoři snímku čerpají ze zkušenosti atmosférického "mimozemského" hororu - Tiché místo.

Halloweenský lov - Haunt 2019.

7) Winchester: Sídlo démonů (2018)

Hodnocení na ČSFD: 55%

Další horor se strašidelným domem v hlavní roli. Tentokrát se ale jedná o reálné místo. Winchester Mystery House je strašidelný dům nedaleko San Jose, kterou v roce 1884 odkoupila vdova po bohatém prodejci zbraní a přistavěla dalších asi 130 nových pokojů. Dům si od píky navrhla sama a tak není divu, že je plný různých kuriozit jako jsou dveře nebo schody, které nikam nevedou. Hlavní roli si ve filmu zahrála hvězdná Helen Mirren.

Fotka ze snímku Winchester Sídlo démonů.

8) Barva z vesmíru (2019)

Psychedelická adaptace povídky legendy hororového žánru H. P. Lovecrafta, který se proslavil svým unikátním autorským stylem plným plíživého strachu a svíravé hrůzy z neznámého, často mimozemského zla, které lidským rozumem nejde pochopit. A stejně tak bizarní je i filmová podoba, která rozhodně není pro každého. Pokud ale máte rádi originální pojetí a dílo H. P. Lovecrafta, určitě tomu zkuste dát šanci.

Hodnocení na ČSFD: 56%

Horor na Voyo Barva z vesmíru

Pokud vás horory na Voyo nezaujaly a raději dáváte přednost Netflixu, mrkněte na článek 5 nových hororů na Netflixu.

Horory Voyo 2023

  1. Děsivé dědictví
  2. Noční můry z temnot
  3. Démon zatracení
  4. Mořská horečka
  5. Nebojte se tmy
  6. Halloweenský lov
  7. Winchester: Sídlo démonů
  8. Barva z vesmíru

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.