Zpracovávám
5 nových hororů na Netflixu, které neminout na podzim 2022

Podzim se nenápadně vplížil do našich životů, koruny stromů se zbarvily a na hřibitovech se pomalu rozsvěcují první svíčky oznamující blížící se dušičky. Ideální čas zachumlat se do peřin a pustit si pořádný horor.
Vybrali jsme 5 aktuálně nejsledovanějších strašidelných snímků na Netflixu.Tak zhasněte lampičku, pozamykejte všechny dveře a zapněte si Netflix!

Obsah článku
  1. Telefon pana Harrigana (2022)
  2. Incantation (2022)
  3. Pravda z díry (2021)
  4. Privilegium (2022)
  5. Stín samoty (2021)

1) Telefon pana Harrigana (2022)

 Hodnocení na ČSFD: 55%

Stephen King je už dlouhá léta králem hororového žánru. Napsal těžko uvěřitelných 63 románů a téměř 400 hororových povídek, které jsou vděčným tématem mnoha filmařů. Jednu z nich se rozhodl ztvárnit také režisér John Lee Hancock (Zrození šampiona, Zakladatel).

Hlavním hrdinou je středoškolák Craig, který chodí předčítat starému pánovi ze sousedství a postupem času s ním naváže nečekaně silné přátelství, které pokračuje i po jeho smrti...

Nový horor na Netflixu telefon pana Harringtona

Koupit Netflix kupon

2) Incantation (2022)

 Hodnocení na ČSFD: 56%

Nebyl by to pořádný seznam současných hororů, kdyby chyběl asijský zástupce. Incantation je originální folklorní snímek inspirovaný skutečnými událostmi. V roce 2005 v thajwanském městě Kaohsiung došlo k nevysvětlené vraždě dívky, kterou usmrtila její vlastní rodina. Podle neoficiální verze byla prý celá rodina posedlá démony, kteří ji k hrůznému činu donutily.

Film je nasnímán pseudo-dokumentárním stylem tak trochu ve stylu Záhady Blair Witch, což snímku dodává na autenticitě.

Asijský horor Incantation na Netflixu

3) Pravda z díry (2021)

Hodnocení na ČSFD: 52%

A další thajský přírůstek do hororové rodiny. Tentokrát se podíváme do obýváku čtyřčlenné rodiny, kde dva sourozenci objeví podivný otvor ve stěně - následně se rozpoutá série brutálních událostí, při kterých vyjde na jevo řada tajemství, a to i těch, která v rodině měla zůstat navždycky skryta.

Thajci duchařiny umějí a i když se hlavní hrdinové chovají dost nevyzpitatelně, snímek vás zaručeně nudit nebude.

Film Pravda z díry netflix

Koupit Netflix kupon

4) Privilegium (2022)

Hodnocení na ČSFD: 43%

Osmnáctiletý Finn je od děství pronásledován nočními můrami a démony, není divu - jako malému mu za nevysvětlitelných a dost děsivých okolností zemřela sestřička. I když jeho psychické problémy považují odborníci i rodiče jen za následky traumatu, Finn tuší, že za smrtí jeho sestry je mnohem temnější tajemství

Německý snímek z roku 2022 sází na mysteriózní atmosféru a syrové pojetí, které je německé tvorbě v tomto žánru vlastní.

Nový horor na Netflixu telefon pana Harringtona

5) Stín samoty (2021)

Hodnocení na ČSFD: 36%

Španělské horory jsou už delší dobu uznávaným pojmem. Toto silné spojení využívá také Netflix, v jehož produkci vznikl nejnovější jižanský hororový snímek: Stín samoty. Jde o klasickou duchařinu, ve které se “Zlá bytost” živí strachem obyvatel osamoceného statku kdesi uprostřed pustiny Španělska 19. století.

Stejně jako v případě Telefonu pana Harrigana, jde více než o čistokrevný horor, o mysteriózní drama, které místo explicitního násilí sází na neviděné zlo.

Film stín samoty na netflix

Nejnovější hororové novinky najdete v článku Podzimní hororové novinky na Netflixu - podzim 2023.

A jestli vás více než horory zajímají napínavé thrillery z politického prostředí, mrkněte na článek 10 nejlepších seriálů a filmů o politice.

Nové horory na Netflixu - podzim 2022

  1. Telefon pana Harrigana (2022)
  2. Incantation (2022)
  3. Pravda z díry (2021)
  4. Privilegium (2022)
  5. Stín samoty (2021)

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.