Zpracovávám
6 nejlepších podzimních hororů na Netflixu

Podzimní sychravé počasí se nenápadně vplížilo do našich životů a po krásných letních dnech nás nutí zase nějaký čas pobýt doma. A jak jinak si zpříjemnit dlouhé podzimní večery, než povedeným hororem? Ať už se bojíte mysteriózních duchařin, krvelačných zombíků nebo brutálních vrahů, na své si na Netflixu určitě přijdete! Vybrali jsme 6 nejlepších hororů na Netflixu, které byste si na podzim neměli nechat ujít.

Obsah článku
  1. Pád domu Usherů (2023)
  2. Seminář (2023)
  3. Vidím vás (2022)
  4. All of Us Are Dead (2022)
  5. Záhadné sídlo Bly (2020)
  6. Co jsme viděli, co jsme slyšeli (2021)

1) Pád domu Usherů (2023)

Minisérie od známého hororového tvůrce Mikea Flanagana (The Haunting, Půlnoční klub, Doktor spánek) je volnou adaptací stejnojmenné povídkové sbírky od Edgara Allna Poea. Příběh sleduje majetnou rodinu vlastnící skomírajcí farmaceutické impérium.

Mike Flanagan v rozhovoru pro server the Wrep o seriálu řekl: „Je to šílené – barevné a temné a krvavé, zlé a vtipné, agresivní a strašidelné..."

 Hodnocení na ČSFD: 74%, CZ dabing: ANO

Nový horor na Netflixu Pád domu Usherů

Koupit Netflix kupon

2) Seminář (2023)

Skupinka úředníků vyjede na chatu utužit své lehce pošramocené pracovní vztahy. Nevinný teambuilding se ale brzy promění v hru o přežití, kdy se hrdinové budou muset bránit šílenému vrahovi v komické masce.

Švédský snímek nešetří brutalitou ani humorem, který dílu dodává zajímavý severský nádech. Film je natočen podle knižní předlohy Matse Strandbergse, jehož knihy vycházejí také v českých překladech.

 Hodnocení na ČSFD: 59%, CZ Dabing: ANO

Nový horor na Netflixu Seminář

3) Vidím vás (2022)

Mrazivý příběh inspirovaný skutečnou událostí sleduje rodinu, která se nově přistěhovala do vysněného rodinného domu z viktoriánské doby. Brzy ovšem zjistí, že dům hlídá záhadný cizinec - Hlídač. Zprvu pouze nechává vzkazy s výhružnými dopisy, brzy ale rodinu začne tyranizovat...

Snímek v současnosti patří mezi nejsledovanější pořady na Netflixu.

 Hodnocení na ČSFD: 68%, CZ Dabing: ANO

Nový horor na Netflixu Vidím vás

4) All of Us Are Dead (2022)

Korejská kinematografie nejednou dokázala, že horor patří mezi jejich výsostný žánr. Ať už jde o originální duchařiny nebo variace na západní tvorbu. All of Us Are Dead se odehrává na místní střední škole, ve které vypukne nefalšovaná zombie epidemie.

Kromě napínavého příběhu seriál sází také na populární tváře jako je pohledný herec Yoon Chan-Young, který se předtím proslavil především v romantických komediích.

 Hodnocení na ČSFD: 74%, CZ dabing: NE

Nový horor na Netflixu All of Us Are Dead

5) Záhadné sídlo Bly (2020)

Na první pohled je Záhadné sídlo Bly neoriginálním hororem, jakých jsme už měli možnost shlédnout desítky. Opuštěné honosné sídlo na kopci, rodinka s nevyjasněnou minulostí a duchové, kteří v prastarém domě "straší."

V čem ovšem svou konkurenci seriál překonává je pečlivě promyšlená struktura vyprávění a skvěle napsané postavy s vlastními motivy a minulostí. Díky tomu patří snímek mezi nejlepší horory na Netflixu. Jen toho strašení by tu možná mohlo být o ždibec víc...

 Hodnocení na ČSFD: 73%, CZ Dabing: Ano

Nový horor na Netflixu Záhadné sídlo bly

5) Co jsme viděli, co jsme slyšeli (2021)

Mladý manželský pár se v roce 1980 přestěhuje do starého domu na okraji malého města, kde mladá maminka Cath brzy začne vídat ducha neznámé ženy. Jenže to zdaleka není jediný problém jejího života. Postupně totiž odhaluje, že její na první pohled dokonalý a milující manžel není ani zdaleka tím, za koho jej dlouhá léta pokládala.

 Hodnocení na ČSFD: 52%, CZ Dabing: ANO

Nový horor na Netflixu Záhadné sídlo bly

Jestli upřednostňujete místo Netflixu českou streamovací platformu Voyo, podívejte se na článek 5 nejlepších hororů na Voyo v zimě 2023.

A jestli vás více než horory zajímají napínavé detektivky, mrkněte na článek 5 nejlepších českých krimi seriálů na Voyo.

Nové horory na Netflixu - podzim 2023

  1. Pád domu Usherů (2023)
  2. Seminář (2023)
  3. Vidím vás (2022)
  4. All of Us Are Dead (2022)
  5. Záhadné sídlo Bly (2020)
  6. Co jsme viděli, co jsme slyšeli (2021)

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.