Zpracovávám
Seriál Iveta - recenze, obsazení, vše o seriálu

Od 6. května si na Voyo můžete pustit nový český seriál Iveta. Ambiciózní projekt chce co nejvěrněji zachytit životní příběh Ivety Bartošové. Režisér Michal Samir (Polednice, Hany) strávil přípravou seriálu dlouhých pět let. Jak se tvůrcům podařilo vypořádat s exkluzivním příběhem, který dodnes vyvolává vášně?

Obsah článku
  1. Seriál Iveta příběh
  2. Anna Fialová jako Iveta Bartošová
  3. Vojtěch Vodochodský jako Petr Sepéši
  4. Iveta premiéra - Tisíc obyčejných nocí, Knoflíky lásky, Snad nám to vyjde
  5. Recenze série Iveta
  6. Seriál Iveta 2. série - Zdeněk Macura, Josef Rychtář a další
  7. Artur Štaidl byl z premiéry v Lucerně nadšený
  8. Voyo Originál jako český Netflix?
  9. Iveta 2022 trailer

Pokud vás zajímají informace o nejnovější třetí sérii, přečtěte si náš aktuální článek: Třetí řada seriálu Iveta startuje již v květnu 2024.

Seriál Iveta příběh

Třídílná minisérie Iveta je inspirována skutečným příběhem české zpěvačky. Od prvního přání stát se zpěvačkou, osudové setkání s Petrem Sepéšim, po cestu na samotný vrchol a získání Slavíka v roce 1987. To bylo Ivetě Bartošové pouhých 20 let a všechno vypadalo jako z pohádky. Pak ale přišla obrovská tragédie v podobě smrti jejího pěveckého kolegy a první lásky Petra Sepéšiho (25 let), který v roce 1985 zemřel na železničním přejezdu ve Františkových Lázních.

Autoři seriálu chtěli podat co možná nejvěrnější obraz reality:
„Chtěli jsme odpoutat Ivetu od novinových titulků a senzačních zpráv, od zjednodušeného vidění jejího života a kariéry,“ řekl režisér Michal Samir pro Deník.cz.

Anna Fialová jako Iveta Bartošová

Anna Fialová se objevila už v seriálu Guru (2022) v roli Alice, kde potvrdila své herecké kvality. Je to ale právě seriál Iveta, který jí dává příležitost skutečně zazářit. Na roli se pečlivě připravovala a na nějakou dobu se do Ivety Bartošové dokonale vžila. O scénáři pro Deník.cz řekla:

“Podle mě je to univerzální příběh. O holce, která chtěla být zpěvačkou. O holce, která potkala první skutečnou lásku a do toho všeho se musela potýkat se světem slávy a showbyznysem. Musela se velmi rychle naučit všechno zpracovat. Její začátky v osmdesátých letech si, myslím, moje generace moc nevybavuje. Právě proto to pro ně může být zajímavé.”

Iveta Bartošová a Ivana Bartošová

Vojtěch Vodochodský jako Petr Sepéši

Vojtěch Vodochodský hraje v seriálu druhou hlavní roli a stejně jako u celého castingu bylo i jeho obsazení trefou do černého. Petru Sepéšimu jakoby z oka vypadl. Sám o své proměně říká:

"Dlouho mi nedocházelo, že jsem Sepéšimu tak podobný. Dokud mi neupravili pro natáčení vlasy, najednou to tam bylo. Dostal jsem k přípravě řadu materiálů - písničky, fotky, videa, mohl jsem studovat, kdo Petr byl - jak přemýšlel, hýbal se a zpíval.“

Ostatně celé technické a vizuální zpracování je rozhodně silnou stránkou nového seriálu. Tvůrcům se podařilo vytvořit podmanivou atmosféru 80. let - od přesných replik kostýmů, ve kterých mladá dvojice vystupovala, po účesy a dobové reálie.

Seriál Iveta obsazení

  • Anna Fialová - Iveta Bartošová
  • Vojtěch Vodochodsý - Petr Sepéši
  • Eliška Křenková - Ivana Bartošová
  • Miroslav Hanuš - otec Ivety Bartošové
  • Alena Mihulová - matka Ivety Bartošové
  • Ondřej Brzobohatý - Ladislav Štaidl

Iveta premiéra - Tisíc obyčejných nocí, Knoflíky lásky, Snad nám to vyjde

První díl Tisíc obyčejných nocí odstartoval na Voyo 6. května 2022Druhý díl s názvem Knoflíky lásky následoval v pátek 13. května a závěrečný minisérie - třetí díl s názvem Snad nám to měl premiéru 20. května 2022. Minisérie je dostupná výhradně na Voyo a v televizi nebo na jiných platformách seriál zatím neuvidíme.

Iveta názvy epizod

  1. Tisíc obyčejných nocí
  2. Knoflíky lásky
  3. Snad nám to vyjde

Koupit Voyo kupon

Recenze série Iveta

Seriál si po uvedení prvního dílu s názvem: Tisíc obyčejných nocí drží uživatelské hodnocení na ČSFD kolem 70%. Recenze oceňují především výborné herecké výkony, nebulvární a citlivé pojetí příběhu známé zpěvačky, podařené retro ladění a doprovodný soundtrack od Ondřeje Brzobohatého, který kromě hudby hraje v seriálu také Ivetina partnera a hudebního manažera Ladislava Štaidla.

Naopak kriticky se diváci staví k nedostatečné reflexi tehdejšího komunistického režimu nebo některým dialogům, které působí příliš prkenně a nepřirozeně.

Seriál Iveta 2. série - Zdeněk Macura, Josef Rychtář a další

První série končí Sametovou revolucí a mapuje jen nejranější část Ivetiny kariéry. Už teď je jasné, že Voyo i tvůrci seriálu počítají s pokračováním, o kterém si můžete přečíst v našem článku Iveta 2 - datum premiéry, příběh, obsazení.

Celý příběh by měl končit třetí sérií rokem 2014, tedy tragickou sebeveraždou zpěvačky, která se nedožila svých 49. narozenin. V mediálně značně propíráném životě by pak významnou roli hrály další důležité postavy z jejího života: Zdeněk Macura, Josef Rychtář, Ladislav Štaydl nebo také první zpěvaččin manžel Jiří Pomeje.

Ondřej Brzobohatý jako Ladislav Štaidl
Ondřej Brzobohatý jako Ladislav Štaidl

Artur Štaidl byl z premiéry v Lucerně nadšený

Dobrou zprávou pro diváky a oceněním pro tvůrce je kladné hodnocení série od syna Ivety Bartošové Artura Štaidla, který po premiéře seriálu v Lucerně nešetřil chválou. Kromě autentického příběhu ocenil také skvělé herecké obsazení a výbornou práci maskérů, kteří na seriálu odvedli skutečně špičkovou práci.

Voyo Originál jako český Netflix?

Série Iveta je pátou vlaštovkou projektu Voyo Originál, který se zaměřuje na původní českou tvorbu. Voyo investuje do precizního řemeslného provedení, kterým chce konkurovat velikánům jako je Netflix nebo HBO Max. Prvním seriálem z této produkce se stal úspěšný krimi seriál Případ Roubal, následovalo drama Guru s Vojtěchem Kotkem v hlavní roli a komediální seriál Michala Suchánka - Národní Házená.

Pokud se chcete podívat na další seriál od Voyo inspirovaný skutečnými událostmi, mrkněte na článek Seriál Jitřní záře - obsazení, příběh, epizody.

Iveta 2022 trailer


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(7) Komentářů
  • Iveta Bartosova byla krasna zena a je tezke najit opravdu herecku, ktera by ji stvarnila., ale myslim ze to nebylo nejdulezitejsi..
    I film Lida Baariva nebyla herecka uplna kopie Lidy…
    Film se mi libil a protoze jsem vyrustala na ,, Ivete,, trosku me mrzelo spise nektere mensi chyby, nejasnosti…,…ale…… kdo vi,, mozna prave se neznala ta pravda, kterou opravdu znali presne jen ti kdo byli v těsné blizkosti,a tedy vedeli jak vse tehdy probíhalo., a my znali to, co se psalo…Po Petru Sepesim, prisel Babalet, kroky fr. Janecky, Michal Penk, atd….pan gott staidl nebo obracene ??a neni to vlastne jedno
    Mame hezke vzpominky na tuhle zpevacku, na pisne od pana Staidla, pana Gotta, pana Svobody…A to jde…

  • Chtěli natočit film o životě Ivety Bartošové, ale nějak jim spousta věcí vypadlo. Její bratr, nehoda Petra Sepešiho, to ,že začínala u Janáčka a ne u Štaidla......... Ani se mi jako Iveta herečka nelíbí. Není to vůbec typ Ivety a ty paruky jsou katastrofa.

  • To mělo fakt smysl to natáčet. 3 díly čekala jsem tedy víc. To je tak se vším člověk se na něco zaměří a vy to pak takhle ukončíte. .

  • škoda že není víc dílů a nejde se víc do hloubky

  • viděla jsem dva díly a jsem trošku na rozpacích, tu dobu jsem zažila, trochu mi vadí styl natočení. Ale asi není snadné nacpat tolik událostí do 3 dílů

  • Jo, od Voya to překvapí dvojnásob :) tak snad na to navážou i další díly

  • První díl mne mile překvapil.. je vidět, že se i v Česku dají natočit zajímavé seriály. Těším se na další díly :)