Zpracovávám
Seriál Matematika zločinu otevírá téma novodobých justičních omylů

Nová kriminální minisérie na Voyo vypráví případ chybně odsouzeného Tomáše Tomana, který po šesti letech vězení uprchnul na ostrov Bali, aby následně prokázal svou nevinu. Do vězení ho dostal sporný rozsudek soudního znalce známého jako matematik zločinu. Ve hvězdně obsazeném seriálu si zahrají Jiří Bartoška, Zuzana Bydžovská nebo Jan Nedbal.

Obsah článku
  1. Na motivy skutečného příběhu Tomáše Tomana
  2. Jan Nedbal v roli Tomáše Tomana
  3. Jiří Bartoška jako “matematik zločinu”
  4. Seriál Matematika zločinu datum premiéry
  5. Seriál Matematika zločinu Trailer Voyo

Na motivy skutečného příběhu Tomáše Tomana

Seriál vychází ze stejnojmenného rozhlasového podcastu, který byl mimo jiné oceněn hlavní cenou na mezinárodním festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio.

Matematika zločinu odhaluje něco, čeho se všichni bojíme, a to nespravedlnost, selhání systému. Díky ní se stáváme svědkem něčeho, o čem jsme si mysleli, že není vůbec možné, aby se stalo. O to větší je pak naše zoufalství, bezmocnost a zlost,“ řekl pro TV Nova režisér Petr Bebjak (Případy 1. oddělení, Chlap, Devadesátky).

Ošemetné téma zapříčinilo některé problémy v přípravě natáčení, jeho zdárná realizace je ale dobrým znamením pro společnost, která vlastní selhání necenzeruje, naopak umožňuje otevřenou diskuzi a kritiku.

Jan Nedbal v roli Tomáše Tomana v seriálu Matematika zločinu na Voyo

Koupit Netflix kupon

Jan Nedbal v roli Tomáše Tomana

V hlavní roli odsouzeného Tomáše Tomana se představil herec Jan Nedbal. Talentovaného herce jsme mohli vidět v předchozích Voyo projektech jako byl úspěšný Král Šumavy: Fantom temného kraje nebo seriál z lékařského prostředí Chlap. Bezmocnou maminku si zahrála Zuzana Bydžovská a rolie investigativní novinářky se ujala herečka Lucie Štěpánková.

Jiří Bartoška jako “matematik zločinu”

Nejkontroverznější postavu minisérie přezdívanou matematik zločinu ztvárnil Jiří Bartoška. Právě odborný posudek forenzního biomechanika posloužil coby hlavní důkaz k odsouzení Tomáše Tomana na 12,5 let vězení.

Matematika zločinu herci obsazení seriálu

Seriál Matematika zločinu datum premiéry

Minisérie odstartovala prvním dílem ve čtvrtek 27.7.2023 na Voyo. Druhý díl bude mít premiéru o týden později 3. srpna a závěrečný díl pak seriál zakončí ve čtvrtek 10. srpna.

Seriál Matematika zločinu Trailer Voyo


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.