Zpracovávám
5 nejlepších českých seriálů na Voyo v roce 2022

Není tajemstvím, že se Voyo v poslední době rozhodlo zaměřit na novou českou tvorbu a podpořit tak vznik neotřelých seriálů, kterými chce oslovit i náročnější diváky. Pod značkou Voyo Original vzniklo už 6 původních seriálů včele s hity jako Iveta nebo Jitřní záře.

Obsah článku
  1. Co si na Voyu nesmíte nechat ujít?
  2. Případ Roubal
  3. Národní házená
  4. Iveta
  5. Chlap
  6. Jitřní záře

Co si na Voyu nesmíte nechat ujít?

Připravili jsme seznam 5 nejlepších seriálů, na které se na Voyo můžete podívat!

5) Případ Roubal

Případ Roubal se stal první vlaštovkou nové koncepce Voyo a hned napoprvé šlo o trefu do černého. Nervydrásající detektivka inspirovaná skutečnými událostmi kolem brutálního sériového vraha Ivana Roubala bodovala uvěřitelnými akčními scénami i velkolepým finále v soudní síni.

K dobru lze třídílné minisérii přičíst také solidní kameru, soundtrack a hvězdné herecké obsazení. Série má ale i několik slabších míst (především některé slabší dialogy), které seriálu zbytečně sráží body. Bezpochyby jde ale o dobrý start pro Voyo Original s dobře zvoleným tématem, které v 90. letech šokovalo českou společnost.

 Hodnocení na ČSFD: 66%

Seriál Roubal na Voyo

4) Národní házená

Na odlehčenější žánr vsadil režisér, scénárista a jeden z hlavních protagonistů v jednom - Michal Suchánek. Národní házená navazuje na sportovní komediální seriály typu Lajna nebo Vyšehrad. Tentokrát se zaměřuje na bývalé hvězdné hráče házené, kteří se po letech znovu sejdou, aby restartovali svou někdejší slávu a většinou i dost zpackané osobní životy.

 Hodnocení na ČSFD: 66%

Národní házená hlavní hrdinové - seriál Voyo

3) Iveta

První opravdu velký divácký úspěch zaznamenal seriál Iveta, který měl premiéru 6. května 2022 a od té doby se zařadil mezi nejoblíbenější seriály na Voyo. Vděčí za to zejména známému příběhu slavné zpěvačky, kterou po celou kariéru provázelo množství afér.

Ačkoli se seriál vyhýbá bulvárnímu ztvárnění a volí spíše citlivé vyprávění o univerzální cestě k úspěchu a následného pádu z piedestalu popkultury, je jasné, že jméno Ivety Bartošové je znovu výborně zvoleným tématem, které k seriálu připoutalo diváky. Kromě silného příběhu se Iveta může pochlubit skvělým zpracováním kostýmů i zajímavou kamerou, která vzdává hold dobovým seriálům z 80. let. Není tedy divu, že tvůrci už pilně pracují na pokračování, ve kterém tentokrát zavítáme do 90. let.

 Hodnocení na ČSFD: 62%

Seriál Iveta na Voyo

2) Chlap

Seriál Chlap je pokračovatelem u nás nesmírně oblíbených seriálů z nemocničního prostředí jako je Nemocnice na kraji města nebo Ordinace v růžové zahradě. Ze zahraničních projektů má pak nejblíže k populárnímu Dr. Housovi.

V hlavní roli se představí slovenský herec Tomáš Maštalíř, který v seriálu ztvárnil doktora Ondřeje Franka, odborníka, který ale trpí ztrátou paměti, takže si nevybavuje posledních 12 let života.

 Hodnocení na ČSFD: 77%

Seriál Chlap na Voyo

1) Jitřní záře

Další kontroverzní příběh, který hýbal českou společností v 90. letech je případ dívky, kterou rodiče pojmenují netradičním jménem Jitřní záře a rozhodnou se jí vychovávat alternativně v šumavských lesích daleko od většinové společnosti.

V napínavé minisérii září jak představitelé rodičů Petra Bučková a Jan Plouhar, tak herci ve vedlejších rolích včele s Veronikou Žilkovou, která si střihla neoblomnou sociální pracovnici.

 Hodnocení na ČSFD: 72%

Seriál Jitřní záře na Voyo

Nejlepší české seriály na Voyo

  1. Jitřní záře
  2. Chlap
  3. Iveta
  4. Národní házená
  5. Případ Roubal

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(3) Komentářů
  • Koukám na Ordinaci v růžové zahradě a další.

  • Koukám na Ordinaci v růžové zahradě 😁

  • Koukám se na voyo..hlavně na ordinaci v ruzove zahrade 2 je to můj oblíbený seriál...