Zpracovávám
6 faktů, které znát před shlédnutím 2. části závěrečné sezóny Koruny

Jedna z historicky nejúspěšnějších sérií na Netflixu vyvrcholí závěrečnou šestou sezónou. A zdá se, že se opět máme na co těšit! Popisované události už si většina diváků živě vybavuje a dokáže si je spojit s vlastními vzpomínkami. Nejzásadnější bude krize okolo tragické smrti nejoblíbenější členky královské rodiny - princezny Diany. Ve druhé části se pak dočkáme například romantického seznámení prince Williama s Kate Middletonovou nebo ostře sledovanou svatbu Charlese a Camille.

Obsah článku
  1. Které období uvidíme v 6. sérii The Crown?
  2. The Crown 6. série obsazení
  3. The Crown 6: Smrt Diany
  4. Jaká bude role prince Williama a Harryho?
  5. Následky Dianina pohřbu
  6. Svatba Williama a Kate

1) Které období uvidíme v 6. sérii The Crown?

Závěrečná sezóna Koruny shrne podstatné události mezi lety 1997 a 2005. Podle vyjádření Netlixu by se ale nějakým způsobem měla dotknout také novějších událostí jako je svatba Williama a Kate v roce 2011.

První části seriálu se dočkáme 16. listopadu 2023 na Netflixu. Příběh mapuje vztah princezny Diany a egyptského filmového producenta a obchodníka Dodiho Al Fayeda. První polovina sezóny vyvrcholí tragédií z 31. srpna 1997, kdy šestatřicetiletá princezna i se svým milencem zahynula v Paříži při autonehodě a královská rodina i celá britská společnost se otřásla v základech.

Druhá část seriálu naváže 14. prosince 2023 a zaměří se na příběh prince Williama a jeho počínající vztah s Kate nebo na Zlaté jubileum Alžběty II a sňatek Charlese a Camilly v roce 2005.

Princ William a Kate v seriálu Koruna 6. sezóna

2) The Crown 6. série obsazení

Zatímco dětští herci z 5. série (Teddy Hawley a Will Powell v roli Williama a Harryho), budou nahrazeni staršími protějšky, v roli Diany zůstane fenomenální australská herečka Elizabeth Debicki, která si za ztvárnění ikonické princezny vysloužila nominaci na Zlatý glóbus i Emmy. V šesté sérii nicméně dostane ještě důležitější roli a podle ukázek se zdá, že stejně jako skutečná Diana dokáže všechny ostatní zastínit.

V roli budoucí královny Camilly Parker Bowles uvidíme autenticky působící Olivii Williams. Vrací se i další známé tváře, Alžbětu II. si znovu zahraje Imelda Staunton (alias Dolores Umbridgeová) a své role si zopakují také Dominic West jako princ Charles a Jonathan Pryce jako princ Philip. Výraznější role se dočká herec Bertie Carvel v roli tehdejšího britského premiéra Tonyho Blaira. Premiérovu manželku Cherie pak ztvární Lydia Leonardová.

Do popředí se dostanou také oba mladí princové, jejichž puberťáckou verzi ztvárnili dva mladí nadějní herci Rufus Kampa a Flynn Edwards. V dospělosti pak zazáří Patrick McVey a Luther Ford. Očekávanou roli Kate Middleton ztvární debutující herečka Meg Bellamy.

Pokud vás zajímá, jak královské drama skončí a stále nemáte aktivní profil na Netflixu, pořiďte si Netflix poukaz, který je skvělý i jako dárek pro vaše blízké.

Koupit Netflix poukaz

Snímek královské rodiny ze seriálu Koruna

Seriál Koruna 6. série obsazení a herci

  • Elizabeth Debicki jako princezna Diana
  • Olivia Williams jako Camilla Parker Bowles
  • Imelda Staunton jako Alžběta II.
  • Dominic West jako princ Charles
  • Jonathan Pryce jako princ Philip
  • Bertie Carvel jako premiér Tony Blair
  • Lydia Leonardová jakomanželka premiéra Cherie Blair
  • Rufus Kampa jako mladý princ William
  • Flynn Edwards jako mladý princ Harry
  • Patrick McVey jako dospělý princ William
  • Luther Ford jako dospělý princ Harry
  • Meg Bellamy jako Kate Middleton
  • herečka Haydn Qwynne jako dvorní dáma a společnice Alžběty II.

3) The Crown 6: Smrt Diany

Tragická smrt princezny je dodnes velmi citlivým tématem a tvůrci slibují, že k ní přistupují citlivě a vyhnuli se bulvarizaci. Producent Petr Morgan jasně slíbil, že podrobnosti havárie se v seriálu neobjeví. Poslední scénou před nehodou bude pravděpodobně auto odjíždějící z hotelu Ritz pronásledované bezohlednými paparazzi.

4) Jaká bude role prince Williama a Harryho?

V první i v druhé části bude princům věnováno dostatek prostoru. V době smrti maminky byli v citlivém věku 15 let (William) a 12 let (Harry). Smrt maminky pro ně byla zdrcující událostí, která navždy poznamenala jejich životy.

Přesto se jako členové královské rodiny museli tragédii postavit čelem a být konfrontováni s extrémní mediální pozorností. Spolu s otcem - princem Charlesem, jen pár dnů po smrti Diany položili květiny před Kensingtonským palácem a potřásli si rukou se stovkami truchlících lidí na ulici.

Princezna Diana se syny ve finální sérii The Crown

5) Následky Dianina pohřbu

Mnohem větší pozornost bude upřena na týdny a měsíce po princeznině smrti, tedy na jednu z největších krizí, které během své 70 leté vlády musela Alžběta II. a celá královská rodina čelit.

6) Svatba Williama a Kate

Netflix na svém oficiálním účtu na Twitteru (Platforma X) uvedl, že do vyprávění zahrne svatby princů Williama i Harryho a také svatbu Charlese a Camille v roce 2005.

Pokud vás baví seriálová politická dramata, určitě se podívejte na článek 10 nejlepších seriálů o politice.

Seriál Koruna 2. část šesté série Trailer


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.