Zpracovávám
Nový film na Netflixu: Kosmonaut z Čech

Netflix si pro své (nejen) české předplatitele připravil zajímavou novinku. Bude na něm totiž ke shlédnutí nový film Kosmonaut z Čech, který vychází právě nyní, začátkem roku 2024. Film někdy vtipně nazývaný i jako Astronaut z Čech nás přivádí do vesmíru plného dobrodružství, emocí a nečekaných zvratů. Pro všechny, kteří mají Netflix předplatné, je film dostupný zdarma. O čem snímek, režírovaný Johanem Renckem, vlastně je? A je to americký nebo český film?

Obsah článku
  1. Kniha Jaroslava Kalfaře
  2. A o čem vlastně je Kosmonaut z Čech?

Kniha Jaroslava Kalfaře

U tohoto díla se americká tvorba s českou snoubí už od samého počátku. Film totiž vychází z knižní předlohy Jaroslava Kalfaře - Kosmonaut z Čech. Původně Kalfař zamýšlel knihu spíše jako vtípek, kdy kosmonautovi na dráze zavolá jeho žena se žádostí o rozvod. Vtípek se však protáhl až na povídku, ta pak následně na celou knihu. Kniha Kosmonaut z Čech vyšla už v roce 2017. Kniha byla napsána původně anglicky, do češtiny ji až později přeložila Veronika Volhejnová. Byla opravdu úspěšná - dle Googlu se líbila 94 % čtenářů a plán na natočení filmu zazněl už v roce 2020. Film je však výsledkem americké produkce. Natáčel se však v Čechách - a to konkrétně v Praze a Bernarticích. A abychom vám usnadnili hledání, můžete si přímo rozkliknout odkaz na film Kosmonaut z Čech na Netflixu.

Co se týče děje filmu, samotným Kosmonautem z Čech je Adam Sandler jako Jakub Procházka, kosmonaut z Čech, který se po dlouhé cestě vesmírem vrací na Zemi. Avšak místo vítání ho čeká nečekaná zpráva: jeho manželství se zhroutilo a vztah s manželkou (kterou hraje Carey Mulligan) není vůbec takový, jaký si pamatoval.

Koupit poukazy Netflix

A o čem vlastně je Kosmonaut z Čech?

Ve snaze napravit svůj pochroumaný vztah se ženou se Jakub obrací o pomoc k tajemnému prastarému stvoření, které objevil uvnitř své vesmírné lodi. Zajímavé propojení mezi člověkem a mimozemským bytostí přináší nejen napínavé momenty, ale i hluboké filozofické otázky o lidskosti, osamělosti a odpuštění. Zajímavé také je, že ačkoliv jde o americký film a i kniha byla původně napsána anglicky, všechny postavy si ve filmu ponechávají česká jména. Adam se tedy jmenuje Jakub, Carey vystupuje jako Lenka a zábavné je také jméno tvora na palubě, kterému se říká Hanuš.

Co je na filmu dále zajímavého? Podle některých zdrojů strávil film skoro tři roky v postprodukci, a to kvůli smíšeným reakcím z testovacích projekcí. Film si tedy následně prošel rozsáhlými úpravami. Lidi třeba zaujal u Kosmonauta z Čech pavouk, který se objevil v traileru vedle Sandlera a který je opravdu obrovský.

Kosmonaut z Čech se inspiruje reálnými událostmi, zejména těmi, které se pojí s osobností kosmonauta Vladimíra Remka. Vladimír Remek byl mimochodem jedním ze čtyř kosmonautů českého původu, kteří se kdy opravdu dostali do vesmíru. Jeho let se uskutečnil v roce 1978. Byl prvním nesovětským a neamerickým astronautem.

Pokud ještě nemáte předplacený Netflix a film vás zaujal, pak jistě neváhejte a zakupte si Netflix poukazy, s kterými je zařízení předplatného velmi snadné. Pokud vás zajímají další novější seriály na Netflixu, přečtěte si i náš článek o novém seriálu Jsou světla, která nevidíme. 


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.