Zpracovávám
Zapomeňte na minimalismus. Zařiďte si bydlení v boho stylu!

Moderní bydlení se v posledních letech neslo hlavně v duchu minimalismu - jednoduchý design ve skandinávském stylu doslova zaplavil české domácnosti. Trendy se ale mění a na výsluní se pomalu dostává styl, který se barev ani fantazie vůbec nebojí. Naopak. Boho styl přichází s návratem k přírodě a spoustou kreativních řešení. Nechte se i vy okouzlit módou, díky které vynikne vaše osobitost.

Obsah článku
  1. Co je boho styl?
  2. Boho styl bydlení
  3. Boho styl barvy
  4. Boho styl Bonami
  5. Boho styl oblečení Vivantis

Co je boho styl?

Styl boho, nebo také bohémský styl, je odvozený od francouzského slova “bohemian”, který v 19. století označoval nekonvenční styl života umělců a nejrůznějších romantiků, tuláků a “vagabundů”. Zajímavé je, že význam slova skutečně souvisí s Čechami - ve Francii se totiž jako bohémové označovali mladí umělci, kteří se připojovali ke kočovným Romům, kteří přišli z Čech, tedy z Bohémie. Kdo jiný by tedy k boho stylu měl mít blíže, než právě my, skuteční Bohémové?

Boho styl bydlení

Boho styl je protipól vůči dokonalé symetričnosti a vizuální střídmosti současné módy. Vychází především z přírodních materiálů - často i ze starších kusů nábytku, kterému vdechne druhý život třeba nové nalakování. V bohémském interiéru se žádný odvážný nápad neztratí.

Populární jsou třeba indiánské vzory, geometrické tvary jako proužky a různé ornamenty. Ten správný šmrnc pak dodají výrazné doplňky jako jsou barevné polštáře, hliněné vázy a zapomenout se nesmí ani na pokojové rostliny.

5 prvků, které nesmí chybět v bohémské domácnosti

  1. Přírodní materiály
  2. Spousta zeleně
  3. Koberce boho 
  4. Vázy, úložné koše, proutěné židle, barevné pohovky
  5. Nábytek z druhé ruky
domácnost v boho stylu

Boho styl barvy

Co se týká barev, nejčastější jsou přírodní odstíny jako je hnědá, okrová, olivově zelená, písková, oranžová nebo oceánově modrá. Dobré je vsadit v základu na teplé barvy a u menších doplňků jako jsou např. polštáře, vázy, nebo obrazy, se nebát použít odvážnější kontrastní barvy, které vašemu interiéru dodají ten správný bohémský punc.

Záleží na vaší kreativitě a schopnosti sladit barvy dohromady, tak aby vznikl útulný, živý prostor, který vás naladí do pohodové nálady.

Boho styl Bonami

Na Bonami najdete skutečně široký sortiment od designových pohovek Karup s pohodlnými futony na spaní, proutěnými podsedáky a úložnými koši, po nádherné koberce s indiánskými vzory nebo závěsnými květináči a stylovými vázami z kameniny. Na Bonami můžete nakupovat pomocí Bonami poukazu, který patří mezi oblíbené dárky na poslední chvíli.

5 tipů na doplňky boho Bonami

  1. Světlý sedací puf 3190 Kč
  2. Šedá deka Bloomingville Throw 599 Kč
  3. Žlutý povlak na polštář New York Juice 189 Kč
  4. Krémový koberec Mint Rugs Geometric 2690 Kč
  5. Drhaný závěs na květináč House Nordic Cennai 429 Kč
domácnost v boho stylu

Boho styl oblečení Vivantis

Kromě interiéru je v poslední době boho styl oblíbený také v módě. Hlavně na léto nabízí lehký svěží a výrazný styl, kterým zazáříte na plážích i ve městě.

3 tipy Vivantis letní šaty boho

  1. Dámské šaty VMSIMPL EASY 571 Kč
  2. Dámské šaty ONLFAVE 649 Kč
  3. Dámské šaty Waitng Line J Wvdr 1571 Kč

Další inspirace najdete přímo na stránkách Vintantis. Pořiďte Vivantis dárkový kupon udělejte si radost novým letním doplňkem v šatníku.

boho styl svatba u moře

Další zajímavé články

12 nejlepších seriálů a filmů o politice
  • Vojtěch Mišura
  • 15.09.2022
  • 0

Nakoukněte do zákulisí královských paláců a skrytých parlamentních salónů plných zajímavých diskuzí i nelítostných intrik.…

7 tipů na stylové zimní módní kousky na Zalando
  • Kateřina Kučerová
  • 01.12.2022
  • 0

Podzim je v plném proudu a ani zima na sebe nenechá dlouho čekat. Pro někoho změna ročního období znamená nové možnosti trávení…


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.