Zpracovávám
Odvážný český snímek Okupace od 21. srpna na Voyo

Debut režiséra Michala Nohejla si odnesl pochvalné recenze a stal se nadějným příslibem pro českou kinematografii, která už nějakou dobu přešlapuje mezi nekonečnými variacemi na Ženy běhu a detektivkami. Film Okupace jde výrazně odlišnou cestou a funguje jako jakási psychologická sonda do různorodých českých povah a jejich slabostí. Na Voyo bude film symbolicky zpřístupněn 21. srpna 2023.

Obsah článku
  1. Sovětský voják v nacistické uniformě
  2. Český lev za nejlepší film, režii a scénář
  3. Okupace (2021) Trailer

Sovětský voják v nacistické uniformě

Příběh se odehrává v komorním prostoru podzemního baru, kam dva muži posilnění alkoholem odvlečou opilého ruského vojáka, navlečou ho do nacistické uniformy a když se probere, předstírají, že druhá světová válka stále trvá.

„Jsem fanoušek Švejka a tahle historka přesně zapadá do světa hrdinů a antihrdinů. I když se odehrála za normalizace, mohlo se to stát kdykoliv, klidně i v době německé okupace nebo dnes,“ řekl pro Český rozhlas Vltava režisér Michal Nohejl.

Hlavní hrdinové filmu Okupace (2021).

Český lev za nejlepší film, režii a scénář

Kvalitu snímku ocenili také porotci Českého lva za rok 2021. Ze 13 nominací proměnil hned tři a to v ceněných kategoriích nejlepší film, nejlepší režie a nejlepší scénář.
Pokud se více zajímáte o novinky na Netflixu, koukněte na článek Co nás čeká na Netflixu v srpnu 2023.

Okupace (2021) Trailer


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.