Zpracovávám
Seriálové novinky na prima+: Banáni, Einstein a detektivka z Jadranu

Podzim na prima+ přinese celou řadu nových českých seriálů - od komediální série Banáni po krminiálku nebo napínavý politický thriller inspirovaný skutečnou kauzou, která vedla až k pádu vládního kabinetu. Prima podobně jako Voyo vsadilo na vlastní tvorbu, kterou produkuje pod značkou prima+ ORIGINALS. Dokáže uspět a obohatit českou seriálovou tvorbu o nové zajímavé projekty s netradičními tématy? Podívejte se, jaké novinky můžete na Prima+ sledovat na podzim 2023.

Obsah článku
  1. Banáni (2023)
  2. Sedm schodů k moci (2023)
  3. Einstein - Případy nesnesitelného génia 2 (2023)
  4. Na vlnách Jadranu (2023)
  5. Eliška a Damián (2023)

1) Banáni (2023)

Nejnovější komediální seriál na Prima+ je volně inspirovaný skutečnou události, kdy se ve skladu supermarketu našel kokain v hodnotě několika milionů korun. Ve skutečnosti skladníci nález nahlásili policii. Co by se ale stalo, kdyby se rozhodli drogy prodávat přímo na pultech supermarketu?

Hlavní roli si zahrál Cyril Dobrý, vedoucí skladu ztvární Sandra Nováková a ve vedlejších rolích uvidíme Ondřeje Malého, Marsella Bendiga nebo Naďu Konvalinkovou.

 Hodnocení na ČSFD: 74%

Pořiďte si prima+ PREMIUM a sledujte exkluzivní tvorbu prima+ ORIGINALS.

Koupit Prima+ Premium

2) Sedm schodů k moci (2023)

Politický thriller není u nás zrovna obvyklý seriálový žánr a Sedm schodů k moci je první vlaštovkou, která se to rozhodla změnit. Odvážného projektu se ujal zkušený novinář a spisovatel Josef Klíma a scénáristka Lenka Hornová.

Na první pohled neuvěřitelný příběh je inspirovaný skutečnými událostmi kolem největší polistopadové politické kauzy premiéra Petra Nečase z ODS (v seriálu pojmenovaného jako Vichr) a jeho asistenky Jany Nagyové (V seriálu Anna Malá). Přerod z naivní servírky v manipulátorku a jednu nejmocnějších zákulisních hráček přesvědčivě ztvárnila talentovaná Eva Podzimková. Ve vedlejších rolích září Veronika Žilková jako vedoucí parlamentní jídelny  nebo Jiří Vyorálek jako naivní premiér.

 Hodnocení na ČSFD: 78%

3) Einstein - Případy nesnesitelného génia 2 (2023)

IQ 210, nejmladší profesor teorie fyziky a údajný prapravnuk Alberta Einsteina - to je hlavní hrdina Filip, kterého si zahrál Vojtěch Kotek. Ten se dostane do křížku se zákonem a za jeho přečin mu hrozí pár let za mřížemi. Díky své pověsti ovšem dostane nabídku, která se neodmítá.

Svůj trest si totiž odpyká jako odborný poradce při vyšetřování vražd. Pokud se vám líbila první série, pravděpodobně vás nezklame ani druhá, která si krátce po premiéře drží nadprůměrné hodnocení.

 Hodnocení na ČSFD: 59%

4) Na vlnách Jadranu (2023)

Seriál na Vlnách Jadranu je volným pokračováním detektivní série Pod hladinou, který měl premiéru letos v létě. A letní atmosféry se dočkáme i tady - nabídku pomáhat v letní sezôně v Chorvatsku totiž přijmou dva čeští potápěči - Matěj Hádek jako Jan Zach a Adam Ernest coby Eda Vopěnka.

Na seriálu se podíleli také chorvatští herci, kteří ztvárnili členy místní pobřežní policie.

 Hodnocení na ČSFD: premiéra 25.10.2023

5) Eliška a Damián (2023)

O seriálu Eliška a Damián se toho za poslední měsíce napsalo ledacos: od nejhoršího seriálu všech dob po neškodnou koninu, která je tak pitomá, až je vlastně zábavná. Svůj názor by si ale měl udělat každý sám. O tom, že seriál vzbudil vlnu reakcí, kterou česká televizní scéna dlouho nepamatuje, ale rozhodně není pochyb.

 Hodnocení na ČSFD: 9%

Pokud vás zajímá cena předplatného prima+, mrkněte na článek Nová streamovací služba prima+: Vše, co potřebujete vědět.

Nové seriály na Prima+ podzim 2023

  1. Banáni
  2. Sedm schodů k moci
  3. Einstein - Případy nesnesitelného génia 2
  4. Na vlnách Jadranu
  5. Eliška a Damián

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.