Zpracovávám
5 nejlepších LGBT+ filmů a seriálů na Voyo

Přestože v České republice stále neplatí rovná práva pro všechny a ani domácí filmová a seriálová tvorba se menšinovými otázkami zatím příliš nezabývá, na streamovací platformě Voyo je s touto tematikou spojeno několik zajímavých snímků a seriálů. Jsou mezi nimi i dva čeští zástupci z nedávné doby - oceňovaný film Šarlatán polské režisérky Agnieszky Holland a teenagerovský seriál Sex O' Clock. Podívejte se na 5 vybraných filmů a seriálů s LGBT+ tématikou na Voyo.

Obsah článku
  1. Očitý svědek (2014)
  2. Kámoš napořád (2014)
  3. Vita a Virginia (2018)
  4. Sex O'Clock (2023 - 224)
  5. Šarlatán (2020)

1) Očitý svědek (2014)

Hodnocení na ČSFD: 78%

Očitý svědek je norský detektivní seriál vyprávěný z pohledu dvou chlapců, kteří se při nočním průzkumu místní pískovny stanou svědky masové střelby. Dramatická událost radikálně promění jejich životy. Chlapci se kromě trabů s vyšetřováním musí potýkat s vlastní sexualitou a z ní plynoucím strachem z prozrazení jejich tajného vztahu před rodinou i širokým okolím.

LGBT+ seriál Očitý svědek na Voyo

Koupit Voyo kupon

2) Kámoš napořád (2014)

Hodnocení na ČSFD: 45%

Kámoš napořád je typická americká teenage komedie, jakých jsme už viděli stovky. Jedinou novinkou osvědčené šablony je skutečnost, že jeden z hlavních hrdinů Matty se před maturitním plesem svěří svému celoživotnímu nejlepšímu kamarádovi Michaelovi, že je gay. Zdá se, že jejich kamarádství je zničené a vše se navíc ještě více vyhrotí ve chvíli, kdy se Michael zamiluje do holky, která kdysi s Mattym chodila…

LGBT+ film Kámoš napořád na Voyo

3) Vita a Virginia (2018)

Hodnocení na ČSFD: 54,2%

Podmanivé prostředí anglické smetánky 20. let 20. století. Spisovatelka a zámožná aristokratka Vita se nebojí veřejně mluvit o lásce mezi ženami. Na jednom večírku potká známou spisovatelku Virginii Woolfovou, do které se okamžitě zamiluje. Dramatický vztah obou žen vedl prý k napsání skvělého románu Orlando, který se stal ihned po vydání bestsellerem.

LGBT+ film Vita a Virginia na Voyo

4) Sex O'Clock (2023 - 224)

Hodnocení na ČSFD: 78%

Sex O' Clock je českou odpovědí na úspěšné teenegarovské seriály ze zahraničí jako jsou například legendární Skins (2007), norské Skam (2015) a především americké Sex Education (2019 - 2023). Stejně jako jejich vzory se nebojí otevřeně mluvit o sexualitě a snaží se o autentické zobrazení nejmladší generace. Jedním z motivů je také homosexualita otce hlavního hrdiny, se kterou se musí celá rodina vyrovnat.

LGBT+ seriál Sex O Clock na Voyo

5) Šarlatán (2020)

Hodnocení na ČSFD: 75%

Snímek Šarlatán si odnesl 5 českých lvů včetně filmu roku 2020 nebo nejlepší režie. Citlivě vyprávěný příběh geniálního léčitele Jana Mikoláška mapující jeho dospívání, objevování vlastního talentu, po setkávání s významnými osobnostmi tehdejšího veřejného života ako byla manželka Karla Čapka Olga Scheinpflugová, malíř Max Švabinský nebo třeba i prezident Antonín Zápotocký. Kromě svého výjimečného daru byl Mikulášek také homosexuál, čehož jeho protivníci dokázali zneužít.

LGBT+ film Šarlatán s Ivanem a Josefem Trojanem v hlavních rolích

Mrkněte také na 5 nejlepších historických filmů na Voyo.

TOP 5 LGBT+ filmů seriálů na Voyo 2024

  1. Očitý svědek(2014)
  2. Sex O' Clock(2023-2024)
  3. Šarlatán (2020)
  4. Vita a Virginia (2018)
  5. Kámoš napořád (2014))

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.