Zpracovávám
České Vánoce na Voyo - 5 tipů na nejlepší vánoční filmy

Čas vánočních punčů, cukroví, čajů a … vánočních filmů! Většina z nás si během svátků najde čas na svou oblíbenou pohádku nebo film. Zatímco klasiky jako Popelka nebo Mrazík, známe všichni nazpaměť, s novými snímky je to o dost složitější. Jestliže patříte mezi předplatitele Voyo, najdete v nabídce řadu novějších českých filmů. Připravili jsme tipy na 5 českých snímků spojených s Vánoci, které stojí za zhlédnutí.

Obsah článku
  1. Gump – pes, který naučil lidi žít (2021)
  2. Přání k mání (2017)
  3. Přání Ježíškovi (2021)
  4. Šťastný Nový rok (2019)
  5. Špindl (2017)

Gump – pes, který naučil lidi žít (2021)

Dobrodružná cesta tuláckého psa Gumpa za nalezením domova je poetickým a poučným filmem o dobru a zlu, přátelství a o tom, jak důležité je umět postarat se o ty nejslabší ve společnosti. Zkrátka ideální vánoční příběh, navíc s precizní kamerou F. A. Brabce. Snímek vychází z neméně populární bestsellerové knihy spisovatele Filipa Rožka, které se prodalo nad 150.000 kusů!

Pejsek Gump z filmu Gump - pes, který naučil lidi žít

Přání k mání (2017)

Přání k mání je v českém prostředí netradičním snímkem, který se v mnohém podobá spíše americkým vánočním spektáklům, než klasickým českým vánočním filmům. A nebojí se ani trochu toho kýče a sentimentu. Naneštěstí s těmito motivy neumí čeští tvůrci úplně zdatně pracovat. A Přání k mání tím trochu trpí. Ve snaze o světovost přichází o jakousi českou vánoční útulnost, kterou mnohem lépe zvládá například Anděl Páně.

Koupit Voyo kupon

Za svůj netradiční přístup ale Přání k mání i tak doporučujeme. Pořád je to totiž zábavný, nenáročný snímek, který se navíc celý odehrává během vánočních svátků v kouzelně ztvárněných Karlových Varech.

Ústřední hrdinové filmu Přání k Mání na Voyo

Přání Ježíškovi (2021)

Pokud máte chuť na trochu vánoční romantiky, Přání Ježíškovi bude nejlepší volbou. Příběh se odehrává během Štědrého dne a pracuje s několika dějovými linkami - osamělý dvanáctiletý kluk se toulá vánočním Brnem, mladá těhotná žena tráví čas raději sama než se svým egoistickým přítelem a muž ve středních letech náhodou zastaví malé uprchlíci z dětského domova.

Film nabídne kromě romantiky a vánočního poselství také na vtipné dialogy a povedené herecké výkony včele s Matějem Hádkem, Evou Holubovou a Jaroslavem Duškem.

Dvanáctiletý kluk se toulá vánočním Brnem ve filmu Přání Ježíškovi

Šťastný Nový rok (2019)

Pro příznivce dámských jízd je Voyo ideální platformou. Neexistuje oblíbenější žánr českých filmařů, než jsou právě komedie pro ženy. Poptávka po nich je v našich luzích a hájích obrovská, a tak není divu, že jsme se dočkali také vánočně laděné komedie Šťastný nový rok. Skupinka česko-slovenských přátel se vydávají oslavit Nový rok do Tater.

Nechybí typické postavy - Hana, kterou nedávno opustil přítel, Bára s manželem a malou dcerou nebo bohaté manžele Milana a Veroniku, který vedou horský hotel. I když film nenabízí přelomovou filmařinu ani originální scénář, je to příjemná vánoční oddychovka.

Hlavní hrdinky filmu Štastný Nový rok na Voyo

Špindl (2017)

Druhá komedie na Voyo odehrávající se na horách nás zavede do rušného turistického letoviska ve Špindlu. Stejně jako předchozí snímek pojednává o současné generaci třicátníků, kteří se odjedou “bavit” do lyžařského letoviska. Snímek ocení diváci, kteří filmu dokáží odpustit slabší a místy nelogický scénář. Doporučujeme tedy u sledování vypnout mozek a neklást na film přehnané požadavky.

Hrdinky filmu Špindl během pauzy pod sjezdovkou

Nejlepší vánoční filmy na Voyo

  1. Gump - pes, který naučil lidi žít
  2. Přání k mání
  3. Přání Ježíškovi
  4. Štastný Nový rok
  5. Špindl

Jestli vás zajímají nové české seriály, určitě mrkněte také na článek 5 nejlepších českých seriálů na Voyo.


Další zajímavé články

12 nejlepších seriálů a filmů o politice
  • Vojtěch Mišura
  • 15.09.2022
  • 0

Nakoukněte do zákulisí královských paláců a skrytých parlamentních salónů plných zajímavých diskuzí i nelítostných intrik.…

7 tipů na stylové zimní módní kousky na Zalando
  • Kateřina Kučerová
  • 01.12.2022
  • 0

Podzim je v plném proudu a ani zima na sebe nenechá dlouho čekat. Pro někoho změna ročního období znamená nové možnosti trávení…


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.