Zpracovávám
5 nejprodávanějších audioknih roku 2023

V roce 2023 se trhu s audioknihami opět dařilo. Možnost slyšet svůj oblíbený příběh namluvený profesionálním hercem, který textu dodá jedinečnou atmosféru, využívá čím dál více čtenářů. Podívejte se na 5 nejúspěšnějších audioknih na českém trhu za rok 2023.

Obsah článku
  1. Reminiscencie - čte Martin Mňahončák
  2. Les v domě - čte Ivana Uhlířová
  3. Konečne normálna vražda - čte Martin Mňahončák
  4. Kmotr - čte Oldřich Kaiser
  5. Psychologie peněz - čte Jan Vondráček

1) Reminiscencie - čte Martin Mňahončák

Slovenský autor detektivek Dominik Dán je fenomén, který je čím dál oblíbenější také v České republice. Jeho už třicátý šestý díl série Deník dobrého detektiva se v roce 2023 stal vůbec nejprodávanější audioknihou na československém trhu. Knihu načetl slovenský herec Martin Mňahončák. Ve středu zájmu je tentokrát starý případ vraždy pěti emigrantů u sídliště Petržalky z roku 1952…

Obal audioknihy Reminiscenice od Dominika Dána

2) Les v domě - čte Ivana Uhlířová

Les v domě se stal bezesporu knižní událostí loňska. I když literární kritika má k Mornštajnové mnohé výhrady, autorce se nedá upřít trefa do většinového čtenářského vkusu ani smysl pro dramatickou výstavbu příběhu. Stejně jako tištěná verze se také audiokniha stala veleúspěšným bestsellerem.

Audiokniha Les v domě

3) Konečne normálna vražda - čte Martin Mňahončák

To, že Češi a Slováci milují detektivky více než jakýkoliv jiný žánr, je známá věc. Není tedy překvapením, že v TOP 3 nejprodávanějších titulů se znovu umístil Dominik Dán a jeho kniha Konečne normálna vražda. Zajímavé je, že v případě slovenského autora dává mnoho čtenářů přednost ztvárněné právě v audiopodobě.

Audiokniha Konečne normálna vražda

4) Kmotr - čte Oldřich Kaiser

Kmotr je i po 50 letech od vydání oblíbenou knižní klasikou. S textem si bravurně poradil mistr čteného slova Oldřich Kaiser. I jeho zásluhou byl Kmotr v roce 2023 čtvrtou nejprodávanější audioknihou.

Audiokniha Kmotr

5) Psychologie peněz - čte Jan Vondráček

Kromě beletrie jsou velmi úspěšné také nejrůznější příručky a naučné knihy. Tou nejpopulárnější se loni stala Psychologie peněz od amerického finančního žurnalisty Morgana Housela. Ve své příručce se posluchačům snaží vštípit správné vzorce chování v otázkách osobních financí i podnikatelských rozhodnutí. Zajímavým přínosem knihy je téma hamižnosti z rostoucího bohatství nebo zaměření na nejmladší generaci, která ještě s penězi nemá mnoho zkušeností.

Audiokniha Psychologie peněz

Koupit Audiotéka dárkový kupon

Přečtěte si naše tipy, jaké audioknihy vybrat k Vánocům.

TOP 5 audioknih za rok 2023 (v počtu prodaných kusů)

  1. Reminiscencie
  2. Les v domě
  3. Konečne normálna vražda
  4. Kmotr
  5. Psychologie peněz

Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.