Zpracovávám
Survivor - psychické problémy i láska v divočině

Kdo by neznal napínavé příběhy lidí bojujících o přežití na odlehlém ostrově? Díky formátu reality show získávají nový háv. Navíc je lze sledovat z pohodlí vlastního obýváku...V článku si zrekapitulujeme starší série české verze populární reality show Survivor, podíváme na zajímavá dramata z předchozích dílů z dominikánské divočiny a dozvíme se, kdo na nás možná čeká v chystané řadě. A ačkoliv ještě nemáme žádná oficiálně potvrzená jména, začínají se objevovat tipy na zajimavé kandidáty.

Obsah článku
  1. Zoufalá Iva a silný IT specialista Vláďa
  2. Hrdinové vs Rebelové
  3. Ornella v novém Survivor 2024?
  4. Co je Survivor?

Zoufalá Iva a silný IT specialista Vláďa

První československá série Survivor byla odvysílána během roku 2022 a všech jejich 32 dílů stále můžete shlédnout na Voyo. Přilákala k obrazovkám více než půl milionu lidí - a není se čemu divit. Týmy, které proti sobě stály, měly totiž opravdu zajímavé složení. Zatímco tým Azua byl výběrem lidí z řad “běžných smrtelníků”, kteří zkrátka vyhráli casting, v týmu Mao se setkaly různé celebrity.

Mezi zajímavé celebrity patřila například Chili, kterou diváci Novy mohou znát z populární kuchařské soutěže Masterchef. Během soutěže se spřátelila se známou influencerkou Shopaholic Nicol (Nikolou Čechovou), s kterou pořádně zatopily známé herečce Ivě Pazderkové.

Na Ivě, o které se ví, že dlouhodobě bojuje s úzkostmi a depresemi, nenechaly výše zmíněné ani jednu nit suchou. Pomlouvaly ji pro její údajné nálady a pro ně nepříjemný projev. A ačkoliv se Iva Pazderková v soutěži neohřála příliš dlouho a opustila ji už po 17. dni, Nicol a Chili se jejich chování nakonec také vymstilo - do finále soutěže se nedostala ani jedna z nich. Nicol si navíc v jednom ze soubojů ještě i vážně poranila nos.

Psychické problémy se v první řadě objevovaly u více účastníků. Hned prvním soutěžícím, který hru opustil, byl zpěvák Vojtěch Drahokoupil, kterému panické ataky nedovolily v soutěži pokračovat. A problémy s psychikou přiznala řada účastníků dokonce i po skončení první série Survivoru. Veve, která byla finalistkou první řady, tvrdila, že po návratu nebyla schopná prakticky vycházet z domu.

Kdo však dokázal celou hru ustát až do konce a nakonec vyhrát? Vladimír Čapek alias Vláďa, 45letý IT konzultant, který pochází z Prahy, vydržel až do finále, kde následně zvítězil nad Veve (Veronikou Přikrylovou). Vláďa je sám velkým fanouškem Survivora - dokonce jednotlivé díly sám zpracovává a vytváří z nich rekapitulace. Během soutěže vydával opravdu skvělé výkony a získal osmkrát imunitu, což může dost možná být i světový rekord.

Hrdinové vs Rebelové

Oficiální název druhé řady, Survivor 2023, která vyšla loni, odráží složení týmů: Rebelové jsou opět účastníci z řad běžných lidí, mezi Hrdiny jsou známější lidé, které běžný divák dost možná pozná.

V této řadě Survivoru se tak objevil například Pítr, kterého diváci znali už z reality show Love Island, a miss České republiky Andrea Bezděková. Právě tito dva účastníci se znali již před natáčením a během něj to mezi nimi dle mnohých diváků opravdu jiskřilo. To příliš nepotěšilo Pítrovu přítelkyni Gábinu, s kterou se dal dohromady už v Love Island. Ačkoliv jejich vztah vypadal chvíli opravdu dramaticky - Gábina například přestala i spravovat Pítrův Instagram - podařilo se jim po Pítrově návratu krizi zažehnat a vysvětlit si, že v Survivoru šlo opravdu pouze o přátelství.

Narozdíl od předešlé řady přinesla tato rozhodně více náboje mezi účastníky. Zatímco v předchozí řadě neměli účastníci na románky ani pomyšlení, v druhé řadě se objevila ještě další potenciální dvojice. Vizážistka Žaneta měla během natáčení blízko k výherci Tomáši Weimannovi. To bylo pro mnohé překvapení -Tomáš měl během show pověst spíše samotářského vlka. Se Žanetou si však zkrátka sedli. Oba však po skončení soutěže jakýkoliv románek vyvrátili a potvrdili, že je způsob, jakým byla soutěž sestříhaná, překvapil. Tomáš, který do Survivoru přišel jako trenér skateboardingu, si sám na Instagramu přezdívá Wolverine. Podle novějších zdrojů už má novou partnerku; tou však opravdu Žaneta není.

Druhá řada trvala 74 dní - to je o 6 dní více než řada předešlá. A dá se najít i tento Survivor na Voyo? Všech 33 dílů mapujících osudy soutěžících v druhé řadě si také stále můžete na Voyo pustit. Kromě běžných sérií si navíc můžete pustit i deset dílů mapujících život soutěžících Survivoru i po jejich vypadnutí ze hry.

Koupit poukazy Voyo

Ornella v novém Survivor 2024?

Fanoušky této reality show jistě potěší, že nová série Survivor 2024 je již na obzoru. Seznam účastníků je stále tak trochu obestřen tajemstvím, nicméně se začínají objevovat první dohady a seznamy jmen. Dle moderátora Novotného budou výběrem soutěžících diváci příjemně šokováni.

Podle nejrůznějších zpráv je dost možné, že do soutěže míří mezi Survivor 2024 soutěžící například známá Ornella Koktová. Máma tří dětí, které byly údajně kvůli vysoké nemocnosti od září ve školce jen sedm dní, prý možnou účast v soutěži vyhlíží s nadějí a těší se na ni jako na odpočinek od svých ratolestí.

Milovníky MMA by mohla zaujmout zase potenciální účast Samuela “Piráta” Krištoviče - muže, který přemohl známého Karlose Vémolu. Navíc se zná s moderátorem soutěže Survivor 2024 Ondřejem Novotným.

A kdo budou další Survivor 2024 účastníci? Mezi možnými jmény se objevují další z bývalých soutěžících z Love Island nebo jiných seriálových stálic televize Nova. Pokud vás zajímají i další reality show, které Nova vysílá, přečtěte si náš článek o největších kauzách v populární soutěži Big Brother.

Co je Survivor?

Survivor je televizní reality show, která je populární po celém světě. Soutěžící, rozdělení do dvou týmů, neboli kmenů, mezi sebou soupeří v různých disciplínách. Nejde jen o sportování nebo atletiku - soutěžící musí například také rozdělat oheň, postavit přístřešek či najít pitnou vodu. Pokud se jim v úkolech daří, získávají různé výhody a imunitu. Imunita soutěžícím zajišťuje, že nebudou ze soutěže v dalším kole vyřazeni. Postupným vyřazováním, které probíhá buď za účasti celého týmu nebo speciální poroty, zůstane jeden výherce. V české verzi získá mimo jiné 2,5 milionu korun. Zajímavou perličkou je také délka trvání jedné řady soutěže: v průměru stráví kmeny na ostrově 39 dní. Ve Francii však byly odvysílány řady, které trvaly pouze 20 dní. V Turecku se setkáváme s opačným extrémem: některé řady trvaly přes 150 dní. Náš "Survivor CZ" má nyní za sebou již dvě odvysílané série, které obě trvaly kolem 70 dní. 

Koupit poukazy Voyo


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.