Zpracovávám
TOP 10 - Nejlepší díly Prostřeno! Pamatujete si na ně?

Prostřeno bude letos v březnu slavit neuvěřitelných 14 let. Kulinářská show, která dostala do běžného povědomí avokádo, bruschettu i nechvalně proslulý cheesecake. Jeden z nejoblíbenějších pořadů na Prima+ (kdysi iPrima), který každý týden spojí novou pětici hostitelů. Pamatujete si ještě na staré legendy Prostřena? A čím účastníci soutěže nejvíce šokovali vás? Pojďte si s námi zrekapitulovat ty nejvtipnější díly a podívat se na videa přímo z Prostřena.

Obsah článku
  1. Alergie na peří
  2. Tajná výpomoc
  3. Šísake/chesekhake
  4. Dvacet miliardů
  5. Zlomky šílené Darji
  6. Mám tady své lidi
  7. Jídlo z ešusu
  8. Vibrátory a exhibicionismus
  9. Metadon
  10. Kultur(ist)a v Prostřenu
  11. Prostřeno online na Prima+

Nové Prostřeno vychází téměř každý týden. Každý pracovní den navštěvujeme jednoho z pěti hostitelů a dopřáváme si zajímavou sondu do českých kuchyní. Ti nejlépe hodnocení kuchaři pak na konci týdne získají finanční odměnu, která je dnes už 70 000 Kč. Prostřeno má také speciální edice - například Prostřeno VIP se známými herci a celebritami nebo vlivnými osobnostmi. Prostřeno má dnes přes 15 000 dílů. My jsme pro vás vybrali 10, které už patří k českému televiznímu folkloru.

Alergie na peří

Jedním z nejnezapomenutelnějších účastníků byl v Prostřeno Karel Ondrka. Karel se jevil už od začátku jako opravdu zvláštní mladý muž. Během svého medailonku divákům například odhalil, že doma žije se slepicí jménem Babiš, spí v rakvi a ve vaně chová živé rybičky. Ty mu dle jeho slov pomáhají léčit lupénku. Při natáčení náhodně vykřikoval každý den sprostá slova, což vysvětlil svým spolusedícím u stolu Tourettovým syndromem. Jeho večer navíc také vygradoval ve velmi dramatickou scénu.

Po odvysílání tohoto týdne šokované diváky čekalo další překvapení. Karel byl totiž součástí známé One Man Show, která má na triku mnoho podobných pranků. Jako mladý student herectví si svou roli bláznivého účastníka poctivě dva měsíce připravoval. Prostřeno tedy nepřímo navštívil i Kazma, který byl během natáčení schovaný v sofistikovaném skrytém bunkru přímo u Karla doma. Tento Kazmův prank lidé hodnotí obecně jako jeden z nejpovedenějších.

Tajná výpomoc

Pohlreich patří k nejznámějším jménům české kulinářské scény. Málokoho tedy překvapilo, když se objevil ve VIP Prostřeno po boku dalších známých kuchařů. Nicméně zde jeho účast v oblíbeném pořadu neskončila.

Pohlreich v kuchyni u svého kamaráda.

Objevil se v Prostřeno ještě jednou - tajně. V týdnu, kdy vařili různí moderátoři rádií, si jej jako výpomoc do kuchyně pozval kamarád Petr Vejvoda. Soutěžící však během večera začnou Petra podezřívat, že své menu nevaří sám - protože místo očekávaných knedlíků a omáček hostům nabídne prvotřídní pokrmy, mezi kterými je například gazpacho a steak.

Koupit poukazy Prima+

Právě steak způsobí zajímavou situaci. Rudovi z Ostravy se ten jeho zdá příliš studený, tak jej vrátí do kuchyně k ohřátí. Tam na něj však čeká Zdeněk Pohlreich s pánvičkou…

Šísake/chesekhake

Kdo by neznal číský dort? Po tomto díle Prostřeno, které už bude mít brzy deset let, jej zná snad každý. Komolení slova “cheesecake” účastnicemi bylo opravdu inovativní. Snad byl výsledný šísake nakonec alespoň lepší chuťově, když už si na něm účastnice takto vylámaly jazyk, než jej vůbec měly šanci okusit...

Soutěžící Šárka však diváky bavila celý týden. U zajímavé výslovnosti se nezastavila a diváky dále ohromila mimo jiné i svým jedinečným chápáním času, kdy nebyla schopná vést s produkční smysluplný rozhovor v zákulisí. 

Dvacet miliardů

Mezi staré perly patří také Prostřeno s Evou Štifterovou, která z potenciálně příjemného večera u starší Marušky dokázala vykřesat jednu z největších hádek v historii soutěže. Všechny přísedící dívky u stolu postupně pouráží. Jedné ze svých sokyň, studované policistce, řekne například, že TRIVIS (soukromou policejní školu) si dokáže zaplatit každý. Během večeře ostatní ponouká, aby si “mezi všema očima řekly přímo, co si o sobě myslí”.

Během svého dramatického projevu se snaží být nad věcí, ale mnohokrát se zakoktá, což jejímu přednesu dodá další rozměr. Pokračuje dále pobaveně tím, že řekne, že “se všechny chovají, jako by hrály o dvacet miliardů”. Klidná Maruška se naštvaně drží dál. Večer se jí však nepovede - dívky se rozutečou a Evu nakonec vyhodí. Eva po skončení natáčení přiznala, že scénu ztropila pod vlivem alkoholu. 

Zlomky šílené Darji

Darja Zajčenko, mladá krasobruslařka původem z Ruska, se právoplatně řadí mezi nejšílenější účastnice soutěže. Během příprav a samotného vaření bláznivě gestikuluje a propuká opakovaně v hysterický smích. Směje se tak, že se válí po zemi. Opakovaně se vrací k osminám a čtvrtinám v receptech se slovy, že “matika jí zrovna moc nejde” a nedokáže pochopit, jak má suroviny odměřit. Ke kulinářským výpočtům se snaží použít i matematický server.

Během vaření dokonce po vzoru slavné soutěže Chcete být milionářem volá své sestře pro radu na telefonu, aby jí řekla, jak vypadá jedna osmina lžičky soli. Když Nasťa dlouho nezvedá, Darja se dramaticky hroutí. Sestra však Darje nakonec pomůže, i s dovětkem, že nemá “mlít páté přes deváté (...) jako kráva”.

Mám tady své lidi

V garsonce nacpané nábytkem a zvířaty uvítal své hosty Josef. Už na začátku svého medailonku popisuje, že v miniaturní kuchyni nebude mít problém navařit pro pět lidí. Ukazuje nám svého papouška a rybičky a postel natlačenou v rohu skromného bytečku. Prostřít však musí u souseda - k němu domů se pět lidí nevejde. Povahu má prý takovou, že “když si nevypije, tak je v pohodě”. V pohodě však během svého večera rozhodně není.

Při vaření spálí cibuli a během loupání brambor mu začíná docházet trpělivost. Začíná čím dál více popíjet pivo a prohlašovat, že končí, a to rovněž s čím dál větším vztekem. Po kritické scéně na schodech se přivítá s účastníky se slovy, že už dále nechce soutěžit. Ostatní jej však přemluví, aby se k němu mohli alespoň podívat. Josefa zlomí a nakonec jim dokonce servíruje jídlo- Večer však skončí špatně - Pepa po nevydařené překvapivě intelektuální zábavě, kdy chce po účastnících spojovat názvy států s relevantními vlajkami, všechny vyhodí a začne vyhrožovat tím, že “má poblíž své lidi a možná by se i něco mohlo stát”.

Koupit poukazy Prima+

Jídlo z ešusu

Prostřeno bylo dramatické odjakživa. Už v roce 2012 se v něm objevila legendární roztržka mezi Alenou a Stefanií. Napětí mezi těmito dvěma ženami gradovalo celý týden, ale zlatým hřebem byl večer u Stefanie, na který si Alena přinesla ešus s vlastním jídlem.

Alena, která si přinesla svůj vlastní ešus s jídlem.

Ačkoliv Stefaniino jídlo vyzkoušela, ihned po prvním drobném soustu jí přišlo nechutné. Demonstrativně u stolu tak jedla to, co si sama přinesla, za což ji Stefanie vykázala od stolu. Alena tak musela potupně jídlo jíst bokem od ostatních.

Vibrátory a exhibicionismus

Šmejděníčko, šmejdění nebylo vždy součástí Prostřena - a možná i proto na něj v začátcích nebyli účastníci úplně připraveni. Ve fialové ložnici účastnice Jitky našli totiž ostatní soutěžící velké množství vibrátorů, což se stalo následně velkým tématem k diskusi.

Fialová ložnice Jitky.

V ten samý týden mimo jiné vařil i Jitčin kolega z branže, číšník Martin. Nejspíše proto, že se mu jídlo tolik nepovedlo a dělal například čokoládovou pěnu z prášku, rozhodl své soupeře zaujmout jinak a na další večeře se dostavil polonahý v plavkách a s ručníkem.

Metadon

Prostřeno nemá o zajímavé účastníky nouzi. Diváci si užili spoustu zábavy i v týdnu, kterého se účastnil Metadon - bratr známého youtubera Mishi. Hned první večer přišel oblečený v žlutém kostýmu ze seriálu Breaking Bad a představil se jako Heisenberg. Hostiteli předal napodobeninu kokainu v plastovém pytlíku. “Drogy” během následujících večerů šňupal přímo před svými spolusedícími u stolu.

Metadonova vizáž se během týdne různě proměňovala a přišel tak mimo jiné i s páskou přes čelo s pomalovaným obličejem, nebo v kostýmu upíra. Soutěžící neustále šokoval a vlastně si ani sami nebyli jistí, kdo s nimi u stolu sedí. Dle slov jedné postarší účastnice - “Asi nebude upír, asi to jen tak hraje.”

Spolu se svým bratrem Mishou pak během svého večera zazpívali a zahráli ostatním Minecraft Song.

 

Kultur(ist)a v Prostřenu

V jednom z novějších díl Prostřena se v roce 2019 objevil i známý kulturista a YouTuber Aleš Bejr. Postaral se o nevšední povídanou. Stejně jako Metadon i Aleš chodil každý den na večeři v převleku. Jedním z nejzajímavějších momentů byl nejspíše ten, kdy se oblékl jako lékař a ke svým hostům se choval jako ke svým pacientům.

 

Pokud vás bavil náš článek o zajímavých dílech Prostřeno, jistě vás zabaví také článek o nejlepších dílech Výměny manželek.

Prostřeno online na Prima+

Zaujaly vás některé z výše zmíněných dílů? S předplacenou Primou+ si je můžete vychutnat i bez reklam. Prostřeno vychází každý týden, navíc se objevují často nové VIP speciály. 

 


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.