Zpracovávám
Oslavte Světový den knihy slevou 30% na Audiotéce!

Mnozí z vás jistě již slyšeli o Světovém dni knihy a autorských práv, který připadá na 23. dubna. Tento den je pořádán organizací UNESCO a točí se, jak už jméno napovídá, kolem všech možných forem literatury a mimojiné právě i zmiňovaných práv autorů. Dnes vám tedy přiblížíme kořeny tohoto svátku i způsoby, jak jej oslavit. V Británii se v rámci Světového dne knihy koná charitativní akce pro školáky, v americkém Kensingtonu zase den probíhá formou pouličního festivalu.

Obsah článku
  1. Využijte sváteční slevu na historické příběhy
  2. Vznik a tradice Světového dne knih
  3. Audiotéka jako parťák pro chvíle klidu
  4. Audioknihy zbrusu nové i starší
  5. Radost z četby

Využijte sváteční slevu na historické příběhy

Ponořte se do starých příběhů z dob mocných králů a ušlechtiých rytířů a nechte si vyprávět příběhy, kde se historické reálie, tajemno a napínavé zápletky kloubí v jedno. Díky jarní slevě na Audiotéce nakoupíte až do 23. dubna tyto audioknihy o 30% levněji!

Pořiďte si dárkový poukaz jako ideální dárek pro sebe i své blízké ke Světovému dni knih. Pokud chcete pár tipů na nejlepší jarní novinky, mrkněte na 5 novinek na Audiotéce, které si poslechnout na jaře 2023.

Koupit Audiotéka dárkový poukaz

Vznik a tradice Světového dne knih

Světový den knihy lidé napříč všemi národy poprvé oslavili v roce 1995. Pramení ale ve Španělsku a jeho vznik sahá až do roku 1926. V Katalánsku je dodnes zvykem na sv. Jiří čili právě 23. dubna darovat růži každému, kdo si v onen den zakoupí knihu.

Organizaci UNESCO ale k výběru tohoto magického data nevedl pouze katalánský zvyk. Jedná se zároveň o den úmrtí Williama Shakespeara a dalších významných autorů. Symbolicky tak tedy připomíná i tyto literární velikány.

V Británii se v rámci Světového dne knihy koná charitativní akce pro školáky, v americkém Kensingtonu zase den probíhá formou pouličního festivalu. Ať už se ale nacházíte kdekoliv, není lepší způsob, než Světový den knihy oslavit právě s knihou v ruce… nebo v uších?

Jarní poslech audiotéky - sluchátka a jarní květy

Audiotéka jako parťák pro chvíle klidu

Milujete knížky, ale poslední dobou je pro ně ve vašem života stále méně místa. Poznáváte se? Třeba takovým úklidem ale člověk stráví nemálo času, stejně tak cestováním do práce či do školy. Proč nespojit příjemné s nutným a nedat šanci audioknize? Poukaz na Audiotéku vám to může snadno umožnit.

Dlouhé cesty autem se z vyčerpávajících mohou proměnit v uvolňující a zábavné, zdlouhavá a repetitivní práce na zahradě se zase může stát napínavým řetězcem mysteriózních kapitol. Jistě máte v hlavě nějaký pomyslný seznam knih, které chcete za svůj život přečíst. Ať už jde o klasiky ještě z dob maturity, nebo jiná zásadní díla, vždy se něco najde. Kdy jindy s nimi začít, než o Světovém dni knihy?

Díla Karla Čapka jsou známá po celém světě a mají být proč. Bez pochyb jsou velmi nadčasová, čtivá a povznášející. Co takhle vyzkoušet Čapkův Krakatit čtený Jiřím Štědroněm? Na Západní frontě klid je zase zřejmě nejznámější knihou proslulého autora jménem Erich Maria Remarque. V podání Jaroslava Plesla může být audiokniha strhujícím zážitkem.

Jarní slevy na Audiotéce.

Audioknihy zbrusu nové i starší

Máte pocit, že už jste přečetli snad všechny klasiky nebo máte zkrátka jen chuť na nějaký moderní literární počin? Četné popularitě se v posledních dnech může těšit třeba kniha Žítkovské bohyně autorky Kateřiny Tučkové, která pojednává nejen o ženství a spojení s přírodou.

Pro málokoho je jednoduché vyhradit si na knižní sérii téměř 60 hodin. Trilogie Pán prstenů od Johna Ronalda Reuela Tolkiena je sice vcelku moderní, avšak natolik kultovní fantasy dílo, že by se neztratilo ani v kategorii klasiky. V podání Aleše Procházky vám kniha může zpříjemňovat cesty do práce i z práce klidně i po dobu tří měsíců.

Radost z četby

Nejdůležitějšími aspekty čtení nejsou ani tak rozšiřování slovní zásoby či zlepšování pravopisu, ačkoliv jsou to bez pochyby velké výhody. Tím stěžejním stále zůstává zábava a radost, kterou knihy svému čtenáři přinášejí.

Ať už jste proto milovník komplexních detektivních zápletek nebo oddechové červené knihovny, nezdráhejte se 23. dubna zrelaxovat u vaší oblíbené knihy. Dárkový poukaz na Audiotéku může ozvláštnit ostrůvky volna vám i vašim nejbližším.


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.