Zpracovávám
Malá velká liga - nový zábavný seriál nebo fotbalová nuda?

Fotbal a komedie - dvě slova, která perfektně vystihují nový český seriál Malá velká liga. Pokud se rádi smějete s díly českých filmařů a míč vám také není cizí, tak jste osm dílů Ligy možná už zaznamenali. Na Primě+ se totiž objevila již v minulém roce.
Pokud očekáváte klasické vyprávění o dramatech spjatých s prestižními fotbalovými kluby, nemůžete být dále od pravdy. No, i když….Je tomu opravdu tak? Přečtěte si, proč by vám Malá velká liga seriál neměl uniknout.

Obsah článku
  1. O čem je Malá velká liga?
  2. Na koho se v seriálu můžeme těšit
  3. Sranda, nebo propadák?

O čem je Malá velká liga?

"Malá velká liga" přináší příběh bývalého fotbalisty a kontroverzního trenéra Honzy Růžičky, ztvárněného Markem Němcem. Po skandálu a vyloučení ze svého milovaného klubu Sparta Praha se Růžička ocitá v nelehké situaci. Kromě ztráty práce a manželky je odsouzen k veřejně prospěšným pracím na základní škole na typickém českém sídlišti. Jeho úkolem je trénovat skupinu šesti malých fotbalistů.

Bláznivý trenér Růžička

Situace má však háček. Malé kluky fotbal nebaví. Navíc jim ani nejde - takže se během tréninků trápí úplně všichni. V prvních dílech se Růžička snaží slepě znovu získat zpět svou práci a manželku. Po čase stráveném nejen se svými svěřenci však začíná zjišťovat, že život není jenom fotbal - a začne se divákům měnit před očima.

Na koho se v seriálu můžeme těšit

A jací jsou v seriálu Malá velká liga herci? Výběr je rozhodně zajímavý. V hlavní roli frustrovaného trenéra Růžičky se objevuje již výše zmíněný Marek Němec.Jeho ženu Sáru ztvárnila Anna Fixová. V roli protivného ředitele školy nacházíme Martina Myšičku. Dále se v seriálu můžeme těšit mimo jiné i na herecké výkony Romana Štabrňáka, Sarah Haváčové, Anežky Rusevové, Vandy Chaloupkové, Marka Lambory a dalších talentovaných herců. Scénář seriálu napsal Michal Baláž s Jakubem Machalou, který seriál pak následně i režíroval.

Věděli jste, že prima+ můžete předplatit i bez platební karty?

Koupit prima+ dárkový poukaz

Bláznivý trenér Růžička

Sranda, nebo propadák?

Pokud se kritici seriálu na něčem shodují, pak je to pochvalný postoj k ztvárnění role trenéra Růžičky. I když sám Němec není fotbalovým nadšencem, postavu si během natáčení oblíbil. Popsal ji jako “hloupou, ale nádhernou” - a oceňuje hlavně to, jakým způsobem se Růžička během osmi dílů rozvíjí.

Mnohé také potěší inkluzivní rozměr seriálu - především díky zapojení netalentovaných dětí do fotbalového světa, které všem zúčastněným postupně otevírá oči.

I přes několik výtek je obecný dojem ze seriálu veskrze pozitivní. Seriál, který sleduje příběh nesourodé skupiny dětí a jejich trenéra, má potenciál diváky zaujmout a oslovit. Mirka Spáčilová popisuje tento český rodinný seriál jako osvěžující s hezkým nápadem, a to přestože se v recenzích objevují zmínky o režijních šmouhách a scenáristických útěcích k vypravěčským klišé. "Malá velká liga" se tak jeví jako nový a zábavný přídavek do českého televizního prostoru.

Na ČSFD získává Malá velká liga od svých diváků poměrně protichůdná hodnocení. Některé z dílů jsou hodnoceny výborně, jiné už méně dobře. Také obecně se diváci liší v celkovém náhledu - zatímco první hodnotí seriál smutnou sólo hvězdičkou, jiní neváhají seriálu udělit rovnou čtyři až pět. Seriál pak získává průměrné hodnocení 57 %. Jestli stojí za shlédnutí budete muset nejspíše posoudit sami.

Pokud vás zajímají další nové české seriály, přečtěte si náš článek o Elišce a Damiánovi


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.