Zpracovávám
Čím si vybavit KPZ? 6 věcí, které si sbalit na letní dobrodružství

Ačkoliv máme už půlku léta za sebou, čas výletů ještě zdaleka nekončí. Polemizovat, co si vzít s sebou na dovolenou, můžeme navíc v každém ročním období. A právě takový výčet nutností při cestování jsme si pro vás dnes připravili.

Obsah článku
  1. Solární powerbanka
  2. Čelovka
  3. Zbraň na komáry
  4. Osobní lékárna
  5. Pokrývka hlavy (nejen) proti slunci
  6. Tištěná mapa pro případ nouze

1) Solární powerbanka

I když si často jezdíme na dovolenou od modrých obrazovek spíše odpočinout, nelze popřít, že spojení s okolním světem je někdy nutné dodržovat i tak. Nehledě na to, že obyčejný telefon může nejednou stanout v roli našeho zachránce - ať už pro účely přečtení recenzí, nebo v extrémním případě i zavolání pomoci. Ne vždy ale máme k dispozici elektrickou zásuvku, nabitá powerbanka je tedy spolehlivou pojistkou pro případné potíže. Navíc existují také solární typy, díky kterým naše nezávislost na civilazaci ještě vzroste.

2) Čelovka

Pokud preferujete pobyt v přírodě a přespávání v kempech či pod širákem, jistě máte svůj prázdninový arzenál dávno přichystaný. Máte dojem, že už jste si zabalili všechno, co si zabalit na dovolenou vůbec lze? Nemůžete-li se zbavit dojmu, že vám přece jen něco chybí, popřemýšlejte, jestli vůbec máte doma čelovku. Pro každého správného zálesáka je čelovka jednou z nejnezbytnějších věcí. Ne vždy má člověk volné ruce, baterka na čelo proto perfektně poslouží v situacích jako třeba při hraní na kytaru u táboráku nebo dobrodružné noční výpravě. Pořiďte si Alza dárkový poukaz a pěkně si na to posviťte.

Čelovka dovolenková KPZ

3) Zbraň na komáry

Jakkoliv je nám jejich přítomnost nepříjemná, jejich otravné bzučení nás dohání k šílenství (a co teprve ty štípance!), komáři a další bodavý hmyz k létu prostě patří. To ale přece není důvod k tomu prosedět celé léto doma. Naštěstí existuje nepřeberné množství různých odpuzovačů či repelentů ve spreji. S DM dárkovou kartou stačí už jen zvolit ten nejvhodnější. A kdo by preferoval přírodnější cestu, díky Econea dárkovému poukazu je tato možnost také k dispozici.

4) Osobní lékárna

Přemýšlíte, co ještě si sbalit k moři? Plavky a sandále vás určitě napadnou mezi prvními, ale nutnost osobní lékárničky by také neměla být opomíjena. Ne vždy je na dovolené všechno perfektní - letní žár přece jen umí být mocným protivníkem, stejně tak jako hmyz nebo nejhůř dokonce infekce. Pro takové případy je dobré vybavit si vlastní lékárnu. Zklidňující krémy po opalování, gely na hmyzí štípnutí, léky proti střevním potížím a bolesti, náplasti… zkrátka vše, co by vám mohlo zachránit dovolenou.

5) Pokrývka hlavy (nejen) proti slunci

Nemusí vám to tak sice na první pohled připadat, pokrývka hlavy by ale měla být na seznamu, co si vzít na dovolenou k moři, vždy vysoko. Dodržování pitného režimu, opalovací krém či vhodný oděv tvoří základ pro ochranu před horkem a sluníčkem. Bez pokrývky hlavy ale nějaký ten úpal hrozí stále. A co víc, elegantní klobouk či ležérní kšiltovka jsou zároveň ideálním módním doplňkem, který korunuje váš letní outfit. K pořízení perfektní pokrývky hlavy můžete použít třeba Zalando dárkový poukaz, díky kterému budete mít na výběr z nespočtu stylů, barev, vzorů… a i když budete spolehlivě chráněni před sluníčkem, sami zazáříte.

6) Tištěná mapa pro případ nouze

Kdyby i powerbanka selhala a ocitli bychom se bez funkčního telefonu a tím pádem i map, věčnou jistotou je tištěná mapa. Je malá a skladná, skoro nic neváží a vybít se také nemůže. Možná není hledání v ní tak pohodlné a nenaplánuje nám ani sama od sebe nejlepší trasu, v dovolenkové krabičce poslední záchrany by ale určitě chybět neměla. Koupené letenky či jízdenky, zabookované ubytování či sbalený stan, vyhotovený seznam co si sbalit na dovolenou… teď už nezbývá nic, než se z toho „předcestovního“ stresu vymanit a konečně si pořádně odpočinout. Zapněte si bezpečnostní pásy, vyrážíme!

Tištěná mapa dovolenková KPZ

Dovolenková KPZ 6 tipů na výbavu na dovolenou

  1. Solární powerbanka
  2. Čelovka
  3. Zbraň na komáry
  4. Osobní lékárna
  5. Pokrývka hlavy (nejen) proti slunci
  6. Tištěná mapa pro případ nouze

Další zajímavé články

5 tipů na dárek k narozeninám na poslední chvíli
  • Vojtěch Mišura
  • 20.04.2023
  • 0

Zjistili jste právě, že někdo z vašich blízkých má dnes narozeniny a vy pro něho nic nemáte? Nevěšte hlavu! Dárkové poukazy…

5 tipů na dárek ke Dni dětí
  • Kateřina Kučerová
  • 31.05.2023
  • 0

Sestavili jsme pro vás seznam s pěti nápady na dárky, které potěší malé i starší děti. Nezáleží na tom, jestli sháníte naučné a…


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.