Zpracovávám
4 největší kauzy v Big Brotheru - ukradené trenýrky a gangster mezi soutěžícími!

Stávající série světové reality show Big Brother Česko a Slovensko se pomalu chýlí ke konci. Sledovanost údajně nebyla nijak valná, přesto toto téma prosáklo snad do všech vrstev české společnosti - dnes by se našlo málo lidí, kteří by nevěděli, co je Big Brother. A jako každá podobná reality show nám i Big Brother 2023 nabídl velkou spoustu pěkně peprných a vypjatých situací! Podívejte se, které z nich Big Brother vilou zatřásly nejvíce.

Obsah článku
  1. Transfobie
  2. Neopětovaná láska
  3. Ukradené trenýrky
  4. Gangster mezi soutěžícími
  5. Co je Big Brother?

Transfobie

Velkým tématem je mezi fanoušky Big Brother Zoe. A to ne zrovna kvůli její povaze. Devětadvacetiletá žena, která před nedávnem prošla tranzicí z muže na ženu rozvířila vody českého internetu - mnohé diváky pobouřil holý fakt, že se takový člověk objevil na televizních obrazovkách a ihned začali vymýšlet nevybíravé přídomky, kterými Zoe v internetových diskuzích pravidelně hrdinně častují.

Chladné to nenechalo ani některé spolubydlící. Zoe byla dokonce hned první den vyhlasována ven ze soutěže. To by ale nebyl Big Brother, aby neměl eso v rukávě. Zoe si vzal strnou a prozradil jí, že ve skutečnosti nebude ze soutěže vyhozena, ale že obsadí hodnotný post Paní Domu a tím pádem dostává i imunitu do dalšího hlasování. Tato lest donutila většinu soutěžících se zamyslet nad tím, jaké předsudky v nich vlastně podvědomě lpí.

Někteří ale ne úplně vhodné chování provozovali i nadále. Jako jeden příklad za všechny můžeme uvést Terezu, která si s sebou předsudky přinesla z běžného života. Přítomnost Zoe jí tedy nebyla tak úplně po chuti a to přineslo dokonce pár nepříjemných konfrontací. Netrvalo ale dlouho a i ona nakonec prozřela, za svoje chování se omluvila a se Zoe se usmířila. Ty dvě byly nakonec v podstatě kamarádky!

Neopětovaná láska

Když je člověk dva měsíce izolovaný ve vile daleko od domova, je jisté, že si ke spolubydlícím vytvoří určité pouto, ať už kamarádské, nebo jiné. Také platí, že reality shows typu Big Brother jsou jako dělané pro nějaký ten televizní románek. A jinak to nebylo ani v letošní řadě. Už ze začátku se dohromady dali Tarik a Katrin, kterým vztah (i přes mnohé neshody) nejspíše vydrží i po návratu do skutečného světa. Jiní ale takové štěstí neměli.

Třeba takový Stanislav je v tom až po uši. Sympatiemi ke slovenské krásce Elle hoří téměř od začátku. Své sympatie nejprve projevoval poměrně ostýchavě, po několika alkoholových dýcháncích už ale zcela nepokrytě vyznával Elle lásku. Ta ale, bohužel pro Standu, zůstala neopětovaná. Stanislav tedy všechny svoje činy zaobalil tím, že se jednalo o vtip, že se s Ellou jen tak špičkují a že jeho úmyslem nikdy nebylo se ze vztahu snažit udělat více než přátelství. Snad každý ale cítí, že Standa pořád k Elle chová velmi silné city.

A kapitola sama pro sebe je také vztah-nevztah mezi Františkem a Karolínou. Ti jsou k sobě také velmi dlouho přitahováni. A to nejen fyzicky - zkrátka to vypadalo, že „jedou na stejné vlně“. A tak tomu bylo po většinu soutěže. Několikrát už to dokonce vypadalo, že se schyluje k něčemu ostřejšímu, než je rozhovor. Alkoholem posilněná Karolína při několika příležitostech obdarovala Frantu velmi žhavými tanečky. Ten jí přesto potom několikrát řekl, že by byl nerad, kdyby si od toho Karolína slibovala cokoliv jiného než přátelství. Karolína to ale nenesla vůbec dobře. Toto prohlášení si vyložila jako zradu, tudíž to nakonec vypadá, že mezi nimi nezbyde ani to přátelství.

Ukradené trenýrky

Velká trenýrková loupež nebo TrenkyGate. To je jen pár žertovných označení, které diváci vymysleli této velmi bizarní kauze. A o co vlastně šlo?

Jeden jinak poklidný den z ničeho nic narušil skoro hysterický křik Davida, který údajně na záchodě načapal nebinárního Vítka, jak masturbuje s jeho spodním prádlem v ruce. Už dříve se řešilo, že se Davidovi ztratily trenýrky, zároveň bylo také jasné to, že David neoplývá zrovna láskou k homosexuálům. Nadávky létaly na všechny strany, jinak klidný a rozumný David pobíhal ve vile ode zdi ke zdi a na čele mu dokonce vyskákaly žíly vzteku. Celá konfrontace skončila na dvorku, kde David Vítkovi do očí vpálil několik velmi nepříjemných homofobních urážek, za které ho Vítek odměnil pěkně mířeným políčkem do obličeje.

Po tom, co se situace tak nějak uklidnila, si všechny soutěžící předvolal Big Brother. Po krátké průpovídce bylo nakonec odhaleno, že byla celá hádka zinscenovaná! Jednalo se o další z Big Brotherových tajných úkolů - David s Vítkem měli za úkol zahrát hádku, která vyvrcholí tím, že dá Vítek Davidovi facku. Po odtajnění celé této eskapády Big Brother odměnil soutěžící za skvělé herecké výkony kvalitním mejdanem, na kterém nechyběla hlasitá hudba, bohaté občerstvení ani litry alkoholu.

Tím to ale neskončilo. Po pár dnech se ve Vítkovi hnulo svědomí a přiznal, že ještě předtím, než byla soutěžícím zadána popisovaná tajná mise, trenýrky s Karolíninou pomocí skutečně ukradl. Tím se vysvětlila výše zmiňovaná ztráta Davidových trenýrek, na základě čehož i produkce vymyslela tento úkol. To Davida vytočilo do běla. Běsnil téměř stejným způsobem jako když byla situace jen nahraná. Vítka to potom tak emočně vydeptalo, že silně zvažoval dobrovolný odchod ze soutěže. Nakonec ale vytrval a ještě chvíli ve vile zůstal. Davidovu důvěru už ale zpátky nikdy nezískal.

A proč vůbec Vítek osudné trenýrky ukradl? Údajně se jednalo pouze o špatně promyšlený vtípek. Pokud byste se chtěli podívat na záznam těchto dílů na vlastní oči, pusťte si Big Brother online na Voyu. Stojí to za to!

Koupit poukazy Voyo

Gangster mezi soutěžícími

Obvykle rozhoduje o vyřazení z reality show Big Brother hlasování diváků. Toto pravidlo platilo i v letošním ročníku ve všech případech. Ve všech až na jeden.

Stačila jedna návštěva Zpovědnice a vše bylo jinak. Big Brother si pozval na kobereček Davida, osobního trenéra, který se po celou dobu soutěže prezentoval jako klidný a vyrovnaný člověk (až na případ výše popsané trenýrkové loupeže). Davidovi bylo ve Zpovědnici oznámeno, že je na základě nových zjištění o jeho minulosti (které produkci nejspíše zatajil a které jsou v rozporu s pravidly soutěže) okamžitě vyloučen a z vily Big Brothera musí bezodkladně odejít.

Fanoušci začali okamžitě po zveřejnění této epizody vymýšlet teorie k důvodu Davidova odchodu. Nakonec se ale internetoví detektivové dopátrali pravdy: David produkci zatajil bohatou kriminální minulost. Údajně byl členem jednoho z nejhorších gangů na Slovensku - takzvaných „Sýkorovců“, zločinecké skupiny, která je srovnatelná například s nechvalně proslulým Berdychovým gangem. Na svědomí měl podle informací, které diváci na internetu našli, několik případů vydírání a autonehodu, od které odjel bez poskytnutí pomoci. Za mřížemi si odseděl 8 let.

To se pochopitelně neslučuje s pravidly soutěže, David byl tedy z důvodu porušení smlouvy na minutu vyhozen. Dokonce i kufry mu museli zabalit ostatní soutěžící. Ptáte se, jak je možné, že produkce nevěděla o Davidově temné minulosti už před začátkem soutěže? Nejspíše si soutěžící tak pečlivě „neproklepávala“ a věřila, že zasmluvnění soutěžících bude dostatečným zmírněním rizik. Druhou možností ale je, že o celé záležitosti moc dobře věděla a Davidovo vyhození bylo jen pečlivě promyšleným tahem, který cílil na zvýšení sledovanosti. Kde je pravda se ale nejspíše jen tak nedozvíme.

Co je Big Brother?

Big Brother je původně nizozemský formát reality show, který se k dnešnímu datu vysílal již ve více než 70 zemích. Princip spočívá v tom, že je skupina soutěžících izolována v luxusní vile a snaží se získat sympatie diváků, kteří hlasováním rozhodují o jejich setrvání ve vile. Název (a vlastně i celý koncept) je vyvozen z románu anglického spisovatele George Orwella 1984, kde se objevuje postava zvaná Velký Bratr (v anglickém originále Big Brother). Velký bratr funguje jako zástěrka pro všeobjímající totalitní režim, který všem obyvatelům dystopické Anglie řídí životy do posledního puntíku.

Moderátor reality show Big Brother Míra Hejda.

V Česku byla tato reality show poprvé uvedena již v roce 2005. Pro neslavný divácký „úspěch“ byla ale uložena k ledu a na obrazovky se vrátila až po 18 letech - tentokrát rovnou v československé verzi. O produkci se postarala TV Nova v kooperaci se slovenskou TV Markíza. Na internetu se o distribuci stará společný projekt těchto televizí Voyo. Na Voyo Big Brother vysílá i exkluzivní živé přenosy přímo z vily.

Zatím nejnovější ročník se odehrává ve vile, která se nachází v Bulharsku. První díl byl vysílán 13. listopadu 2023, konec Big Brothera je potom plánován na sobotu 13. ledna 2024. Moderování se zhostil již protřelý moderátor Míra Hejda, který je známý například také ze Snídaně s Novou. Kdo propůjčil Big Brotherovi hlas ale stále zůstává záhadou.

Moderátor reality show Big Brother Míra Hejda.

Big Brother soutěžící a kdo vypadl

Soutěžící Věk Povolání Setrvání ve vile
Andrej Kudim 34 Podnikatel Vyřazen
Barbara Hacsi 37 Moderátorka v rádiu Stále ve hře
David Takáč 37 Osobní trenér Vyhozen
Ella Nemetzová 38 Marketingová specialistka Vyřazena
František Uvíra 36 Trenér fitness Stále ve hře
Karolína Pištěková 30 Instruktorka jógy Stále ve hře
Katrin Slabá 24 Freelancer v marketingu Stále ve hře
Kristýna Burešová 26 Barmanka Vyřazena
Petra Chelíková 46 Majitelka beauty salonu Vyřazena
Roland Obertinov 43 Podnikatel Vyřazen
Soňa Machyňáková 28 Moderátorka Vyřazena
Stanislav Liška 27 Rekvizitář Stále ve hře
Tarik Lukšija 22 Profesionální futsalista Stále ve hře
Tereza Kostníková 27 Specialistka zákaznické podpory Vyřazena
Vít Ehrenberger 26 Podnikatel Vyřazen
Zoe Black 29 Merchandiser v obchodě s oblečením Stále ve hře

Pokud vás české reality shows baví, přečtěte si taky o nejlepších dílech Výměny maželek v historii!


Další zajímavé články

"After: Pouto" na Voyo – Co od něj očekávat?
  • Natálie Nelligan
  • 12.03.2024
  • 0

S příchodem nového filmu "After: Pouto", který bude od 16. března dostupný na platformě Voyo, se fanoušci po celém světě těší na…

12 prosincových novinek na Voyo
  • Natálie Nelligan
  • 29.11.2023
  • 0

Obloha je šedá a pod nohama křupe první sníh. Najednou strávíme mnohem více času navlékáním hromady vrstev. Šála, rukavice……


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.