Zpracovávám
Audiotéka: 12 knižních tipů na Vánoce 2022

Na Islandu mají pro vánoční knižní nákupní horečku speciální slovo: Jólabókaflóð, tedy doslova “knižní záplava”. Na místním trhu se prodá nejvíce knih na obyvatele na světě. Ani u nás se ale rozhodně nemáme za co stydět. V evropském měřítku patříme mezi nejnáruživější čtenáře. V poslední době ohromně vzrostla také popularita poslouchání knih. Vybrali jsme proto tipy na ty nejlepší audioknihy, které můžete darovat svým blízkým pod stromeček.

Obsah článku
  1. Audioknihy pro ženy Vánoce 2022
  2. Tipy na audioknihy pro ženy 2022
  3. Audioknihy pro děti Vánoce 2022
  4. Tipy na audioknihy pro děti 2022
  5. Audioknihy pro teenagery - Vánoce 2022
  6. Tipy na audioknihy pro teenagery 2022
  7. Audioknihy pro muže - Vánoce 2022
  8. Tipy na audioknihy pro muže 2022

Audioknihy pro ženy Vánoce 2022

Není žádným tajemstvím, že ženy čtou v průměru více než muži. A také máme mnohem více spisovatelek než spisovatelů. Nadějná česká jména jako Lucie Faulerová, Anna Cima nebo Irena Obermannová se těší čím dál větší oblibě.

Pokud máte chuť na vtipnou a oddechovou audioknížku, zkuste Aristokratku pod palbou lásky výtečně namluvenou herečkou Veronikou Khek Kubařovou. Silný příběh o ženském přátelství i nepřátelství naleznete v audioknize Ireny Obermannové Přítelkyně, a pokud dáváte přednost spíše dramatům, zkuste Prolhaný život dospělých načtenou bezchybnou Terezou Hofovou.

Tipy na audioknihy pro ženy 2022

  • Aristokratka pod palbou lásky - Evžen Boček
  • Přítelkyně - Irena Obermannová
  • Prolhaný život dospělých - Elena Ferrante

Koupit Audiotéka dárkový kupon

Audiokniha Aristokratka pod palbou lásky, tip na Vánoce 2022

Audioknihy pro děti Vánoce 2022

Dětská literatura zažívá doslova zlatý věk. Nikdy v historii literatury nebylo k výběru tolik krásných a propracovaných dětských knížek jako dnes. Není tedy divu, že jde o jeden z nejoblíbenějších dárků pro děti k Vánocům.

Nejmenší děti určitě potěší dobrodružný příběh Tramvaj plná strašidel, který vypráví o malém Davidovi, jemuž pod okny projíždí tajemná tramvaj plná strašidel. Větší děti zase ocení kouzelné vyprávění o Čarodějkách malostranských nebo epický příběh ve stylu Harryho Pottera - Skandar a zloděj jednorožců.

Tipy na audioknihy pro děti 2022

  • Čarodějky malostranské - Petra Kubašková
  • Tramvaj plná strašidel - Petra Braunová
  • Skandar a zloděj jednorožců - A. F. Steadman
Fantasy audiokniha Skandar a zloděj jednorožců, tip na Vánoce 2022

Audioknihy pro teenagery - Vánoce 2022

Určitě už jste zaslechli pojem young adult literatura. Patří sem příběhy pro náctileté a najdete v nich všechny žánry od fantasy, romantiky, scifi po detektivky nebo poezii. Některé YA adult knihy jsou ale tak propracované, že jimi nepohrdnou starší a náročnější čtenáři.

Mezi hity poslední doby patří třeba trilogie Griša od spisovatelky Leigh Bardugo. Nedávno k ní vyšel nádherně ilustrovaný komiks - Démon z lesů. Podobným bestsellerem je také série Kostičas od mladé anglické autorky Samanthy Shannon. Ani česká literatura není o YA knihy ochuzena. Skvělým tipem na Vánoce může být například Meta od Pavla Bareše.

Tipy na audioknihy pro teenagery 2022

  • Démon z lesů - Leigh Bardugo
  • Když spadne maska - Samantha Shannonová
  • Jenom nestvůra - Vanessa Len
Audiokniha Jenom nestvůra

Audioknihy pro muže - Vánoce 2022

Pro muže jsme vybrali audioknihy z trochu drsnějšího soudku. Napínavý thriller Lars mele maso nás už popáté zavede za svérázným soukromým očkem Larsem, který má ostrý jazyk a ještě ostřejší lokty.

Další akčňárna ve stylu drsné školy je kniha od Františka Kotlety Temné blues v New Orleans v hlavní roli s paranormálním detektivem Tomášem Koskem. Pod stromeček určitě doporučujeme také osvědčenou klasiku Dobrý voják Švejk výtečně načtenou Oldřichem Kaiserem.

Tipy na audioknihy pro muže 2022

  • Lars mele maso - Daniel Gris
  • Temné blues v New Orleans - František Kotleta
  • Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války - čte Oldřich Kaiser

Dárkovým poukazem v hodnotě 300, 500 a 1000 Kč uděláte radost nejen audioknižním nadšencům, ale také lidem, kteří rádi využívají svůj čas naplno, protože díky nové aplikaci Audioteka mohou audioknihy poslouchat opravdu kdekoliv. Věnovat můžete také členství Audiotéka Klub, které nadšeným posluchačům přináší velké množství výhod.

Přečtěte si také naše tipy na 5 nejlepších dárků pro děti

Audiokniha Vidořád od anglické autorky Samanthy Shannon jako tip na dárek pod stromeček 2022

Další zajímavé články

5 tipů na dárek k narozeninám na poslední chvíli
  • Vojtěch Mišura
  • 20.04.2023
  • 0

Zjistili jste právě, že někdo z vašich blízkých má dnes narozeniny a vy pro něho nic nemáte? Nevěšte hlavu! Dárkové poukazy…

5 tipů na dárek ke Dni dětí
  • Kateřina Kučerová
  • 31.05.2023
  • 0

Sestavili jsme pro vás seznam s pěti nápady na dárky, které potěší malé i starší děti. Nezáleží na tom, jestli sháníte naučné a…


(0) Komentářů
Zatím je tu ticho. Prolomte ho jako první.